Pamiatku generála Lučanského si budú v deň pohrebu uctievať na rôznych miestach
05 | 01 | 2021 I Petra Demková
Do Štrby na pohreb generála Lučanského sa chystali tisícky ľudí. Hlavný hygienik Mikas vyhláškou drasticky obmedzil počet osôb na pohreboch. Pamiatku policajného exprezidenta si uctia aj napriek úradným prekážkam.

Posledná rozlúčka s generálom bude v piatok 8. januára o 14:00 h v Štrbe. Najviac ľudí sa chystalo práve tam. Je pravdepodobné, že polícia im v tom zabráni.


V skupine AllForMilan to vrie prípravami na pohreb generála Lučanského. Mnohí avizujú účasť priamo v Štrbe, sú ochotní na miesto konania pohrebu cestovať desiatky kilometrov. Hlavný hygienik vydal nové spresnenie vyhlášky, podľa ktorej sa môže na pohrebe aj v exteriéri zúčastniť len šesť osôb. Ľudia preto zvažujú, že vytvoria okolo Štrby živú reťaz, niektorí diskutujú o reťazi áut.

Úrady limitovali počet ľudí na pohrebe generála Lučanského na šesť
04 | 01 | 2021 | sefredaktor


Ďalším miestom stretnutia občanov sa zrejme stane budova policajného prezídia na Račianskej ulici v Bratislave, kde občania v priebehu uplynulých dní zapálili na počesť zosnulého generála Lučanského množstvo sviec a kahancov. V piatok o druhej popoludní sa tam chystá veľa Bratislavčanov.

Prechádzku po meste so zastávkou pred úradom vlády spojenou so zapálením sviece na počesť generála avizoval aj bývalý poslanec Peter Marček. „Pôjdem si uctiť pamiatku generála Milana Lučanského v deň jeho pohrebu. Pôjdem na jeho počesť zapáliť sviečku pred Úrad vlády SR v Bratislave na Námestie Slobody. Ak sa vám zdá, že je to prejav úcty podľa mňa obete dnešného systému, zdieľajte tento odkaz,“ napísal na sociálnej sieti.

Menšie rozlúčky ľudia plánujú takmer v každom meste. V krajských mestách sa budú zhromažďovať pred krajskými riaditeľstvami Policajného zboru, v malých mestách pred policajnými stanicami.

Bývalý zamestnanec Zboru väzenskej a justičnej stráže Vladimír Mužík, na ktorého medzičasom podali dozorcovia z väznice v Prešove trestné oznámenie, v skupine AllforMilan avizoval, že si pôjde pamiatku generála Lučanského uctiť vo svojom okrese pred Krajské riaditeľstvo PZ v Trnave.

Generál nemá nárok. Štátny pohreb Milana Lučanského v piatok nebude
Generála Milana Lučanského by mali pochovať v piatok na cintoríne v Štrbe. Po smrti príslušníkov policajného zboru býva zvykom, že ich sprevádzajú aj oficiálne pocty je ako zahalenie rakvy do štátnej vlajky či postavenie čestnej stráže ku... Čítať ďalej
04 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.