Miliónty zaočkovaný Izraelčan je bývalý zločinec
04 | 01 | 2021 I Diana Zaťková
Pri pokuse o PR sa ukázalo, že miliónty príjemca vakcíny Covid-19 v Izraeli, ktorý dostal injekciu pred premiérom Benjaminom Netanjahuom, je bývalý zločinec. Odsedel si 14 rokov, informuje portál RT.




Izrael v súčasnosti organizuje najväčšiu očkovaciu kampaň na svete a Netanjahu sa snaží vyťažiť z toho maximálnu publicitu, pretože v marci sa konajú parlamentné voľby v krajine.

Premiér ako prvý dostal v decembri dávku lieku Pfizer/BioNTech a v piatok pricestoval na kliniku v arabsko-izraelskom meste Umm al-Fahm, aby osobne dohliadol na miliónteho zaočkovaného izraelského občana.  Túto česť získal 66-ročný miestny muž Muhammad Abd al-Wahhab Jabarin, ktorý bol zjavne náhodne vybraný z tých, ktorí si pre vakcínu prišli.

Po injekci Netanjahu vyhlásil: „Aké vzrušujúce, Jabarin je miliónty človek v štáte Izrael, ktorý je očkovaný. Lámeme všetky rekordy.“ Premiér potom pózoval na fotografiu s Jabarinom, ktorá bola neskôr zdieľaná na vládnom webe.

Stovky Izraelčanov sa nakazili Covid-19 hneď po zaočkovaní
Viac ako dvesto izraelským občanom diagnostikovali koronavírus iba deň potom, čo boli očkovaní vakcínou Pfizer/BioNTech, informuje portál Russia Today. Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


Miestne médiá sa však začali vŕtať minulosti miliónteho príjemcu vakcíny a čoskoro v nej objavili temné stránky. Ukázalo sa, že Jabarin nožom zabil muža ešte v roku 1978 a za zabitie si odsedel dlhý trest. Z väzenia sa dostal v roku 1992.

Jabarin potvrdil svoju kriminálnu minulosť v rozhovore pre Radio 103 FM s tým, že nie je vôbec šťastný z pozornosti, ktorá sa mu venuje. "Som čestný človek. To bolo pred viac ako 30 rokmi ... Zaplatil som svoj dlh spoločnosti a mám to za sebou. Mám deti a vnukov,“ upozornil. "Ak chcú ľudia útočiť na Netanjahua, nemali by to robiť cezo mňa," dodal s odkazom na to, že premiéra za fotografiu s bývalým odsúdeným grilovali jeho oponenti.

Izrael zaočkoval za dva týždne milión obyvateľov
Pri očkovaní proti koronavírusu Izrael napreduje raketovým tempom. Za necelé dva týždne od spustenia kampane sa podarilo zaočkovať rekordných už vyše milióna obyvateľov, informuje nemecký portál zdf.de. Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová