Blaha: Sudkyňa Záleská a prokurátor Kysel robia politické čistky
04 | 01 | 2021 I editor01hd

Poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha označil sudkyňu Pamelu Záleskú za účastníčku politických čistiek na Slovensku, píše o tom na svojom facebookovom profile.



Poslanec Blaha sa tvrdo obul do sudkyne Špecializovaného trestného súdu Pamely Záleskej a prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Petra Kysela. "V prípadoch politických čistiek vrátane Milana Lučanského rozhoduje sudkyňa Pamela Záleská, ktorá mala podľa indexu hodnotenia sudcov za hodnotené roky 2015 a 2017 jedno z najhorších skóre. Ale zato pani magisterku Záleskú v rozhovore pre Denník N pochválila Monika Tódová ako progresívnu sudkyňu a v životopise sa Záleská pýši účasťou na vzdelávacom kurze na budapeštianskej pobočke americkej právnej akadémie ILEA, ktorá sa otvorene vystatuje, že presadzuje americké záujmy a spolupracuje s FBI," píše.


Blaha pripomína, že prípad generála Lučanského dozoroval prokurátor Peter Kysel, o ktorom sa písalo, že sa kvôli jeho lajdáckosti kedysi dostal z väzby jeden z mafiánskych bossov zo skupiny sýkorovcov. "Ale hlavne, že bývalého policajného prezidenta bolo treba kruto zavrieť na samotku a nedovoliť mu ani to, aby si pozrel obrázok od dcérky," uvádza poslanec.


Pripomína, že Kysel kandiduje na funkciu špeciálneho prokurátora a už si aj robí politickú kampaň profilovým rozhovorom pre Denník N. "Žeby sa chcel zapáčiť poslancom koalície, a tak voči Lučanskému zvolil ten najsurovejší prístup, aký mohol? Čo by človek neurobil pre funkciu, že?" kladie rečnícke otázky.



Blaha upozorňuje, takíto ľudia dnes rozhodujú o charaktere štátu, sú favoritmi Denníka N a pripravujú rodiny o otcov na základe klebiet zločincov. "Týchto dnes kryje Matovič a jeho mafia?" píše ďalej. Podľa neho ľudia sa pýtajú a budú sa pýtať. Pýtajú sa aj politici SaS, pýtajú sa aj pravicoví novinári, ktorí ešte nestratili zvyšky súdnosti. Pýta sa každý, kto má zdravý rozum. Lebo na smrti Lučanského smrdí úplne všetko.


"Už dávno mala byť vyvodená zodpovednosť. U všetkých, kto sa na smrti Lučanského podpísali. Prinajmenšom za tú neuveriteľnú neľudskosť, ktorá sprevádza celý tento prípad. Takto surovo sa štát jednoducho nemôže správať k hrdinovi, ktorý poslal za mreže vraždiace monštrá. Smrť Milana Lučanského musí zatriasť Slovenskom. Ľudia to tak nenechajú. Nechceme tu 50. roky a je jedno, ako sa Urválkovia volajú dnes. Pre začiatok musia odísť s hanbou z verejného života. A ako prvá nech sa berie kade ľahšie ministerka Kolíková", uzatvára Blaha.