Hlina: Zaráža ma Mikulcova necitlivosť k Lučanského rodine
03 | 01 | 2021 I
Bývalý šéf KDH Alojz Hlina v príspevku na sociálnej sieti ostro kritizoval necitlivosť premiéra Matoviča a ministra vnútra Mikulca ku generálovi Lučanskému a jeho rodine.

Hlina obviňuje Igora Matoviča z pokrytectva. „Mňa na tomto prípade zaráža tvrdosť a zbabelosť. Matovič pred mesiacom ako rímsky imperátor hádzal Lučanského rozzúrenému davu so slovami: Užívajte," pripomína. Teraz premiér zbabelo hovorí, že nevie, prečo bol vzatý do väzby. Hlina poukazuje aj na to, že Matovič píše, že mal k Lučanskému rešpekt, ale keď sa tvorili kolóny na hraniciach okresov počas prvej vlny pandémie, urobil z neho fackovacieho panáka.

„Nejdem vyšetrovať Lučanského. Viete prečo? Nie som policajt. Nejdem ho ani žalovať. Nie som prokurátor. Nejdem ho ani obhajovať. Nie som obhajca. Nejdem ho súdiť. Nie som sudca. Ja ho nejdem ani dokonca komentovať. Viete prečo? Ja som ho nepoznal. Sudca ho už súdiť nebude. Komentovať ho môžu tí, ktorí ho poznali," píše Hlina.

Hlina o (ne)testovaní podpredsedu vlády Holého po návrate z Británie: mlčí, veď prečo by odpovedal?
29 | 12 | 2020 | Ivan Brožík


Bývalý predseda KDH poukazuje na to, že pobyt vo väzbe síce nie je rekonvalescenčný pobyt, ale ak sme v 21.storočí a členskou krajinou EÚ, mali by sme zjednotiť štandardy. Hlinu zaráža tvrdosť a necitlivosť vyjadrenia ministra vnútra Mikulca, ktorý povedal, že prítomnosť policajtov pri lôžku väzňa je bežná. "Asi je, ale viete, ako spoznáte dobrú ochranku vo vyspelom svete? Nie je to tá, ktorá vždy a všade k vstupu postaví mračiace sa gorily v uniformách, ale tá, ktorá postupuje podľa okolností. Taká, ktorá k vstupu postaví napríklad sympatického fešáka v civile a postupuje primerane podľa okolností," uvádza Hlina .

Podľa neho pri posteli umierajúceho generála postačovala ochranka v civile. Hovorí, že opatreniam chýbala citlivosť a primeranosť situácii. "Najhoršie na tom je, že všetky okolnosti spojené so smrťou M. Lučanského budú ako živá voda pre všetky možné scenáre či až konšpirácie. Preto je nevyhnutné čo najskôr všetky okolnosti objasniť. A chcelo by to aj trochu citlivosti,“ uzatvára.

"Matovič s jeho svedkami si urobili z celoplošného nedobrovoľného testovania zlaté teľa", tvrdí Hlina
Hlina porovnal lockdown a testovanie s Rakúskom. „Aj bez testu môžete ísť do práce a na nevyhnutné nákupy. Matovič s jeho svedkami si urobili z celoplošného nedobrovoľného testovania zlaté teľa“ Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič