Kaliňák: Je cynické, že nad ministerstvom a policajným prezídiom nevlaje čierna vlajka
02 | 01 | 2021 I Michal Filek

Exminister vnútra Ficových vlád Robert Kaliňák zapálil sviečku na pamiatku generála Milana Lučanského. Facebooková stránka strany SMER zverejnila video, na ktorom kritizuje ministerstvo vnútra a policajné prezídium za to, že na svojich budovách nevyvesili čierne vlajky. 


"Napriek zákazu vychádzania som sa rozhodol zapáliť sviečku na pamiatku generála Milana Lučanského, pretože keby som mal zapáliť sviečku za každý skutok, kedy sa Slovensko stalo bezpečnejšie vďaka jeho práci, musel by som tú sviečku chodiť zapaľovať veľmi často," hovorí Kaliňák na videu.

Exministra mrzí, aké udalosti sa rozpútali po generálovej smrti. "Pre ten obrovský kus práce, čo odviedol Milan Lučanský, ma mrzí ten hon, ktorý začal na ľudí, ktorí zverejnili zápis z jeho zranenia spred dvoch týždňov a ktorý tak výrazne spochybnil všetky slová ministerky Kolíkovej. Najmä vo svetle vyjadrenia jeho syna dnes na facebooku, ktorý potvrdil, že ani na základe plnej moci sa oni k zdravotnému záznamu nedostali."



Podľa Kaliňáka sme všetci povinní urobiť všetko pre to, aby sa táto udalosť vyšetrila a dozvedeli sme sa konečne pravdu. "Ako bodku za cynickým prístupom vládnej moci k človeku, ktorý sa zásadným spôsobom zaslúžil o bezpečnosť Slovenska, v ktorej sa dnes nachádzame, je fakt, že tak na budove Prezídia policajného zboru, ako ani na budove ministerstva vnútra, nevlaje čierna vlajka. Aspoň základný prvok slušnosti by ste, páni, mali mať a uctiť si človeka, ktorý svoj život odovzdal pre bezpečenosť Slovenska!" uzavrel Robert Kaliňák.

 

„Rodina bola za zverejnenie lekárskej správy,“ napísal Lučanského syn, "ale nedali nám ju!"
Smrť Milana Lučanského stále rezonuje slovenskou verejnosťou, pretože je to niečo, čo u nás nemá obdobu. Svoj pohľad na ňu teraz poskytol aj jeho syn na verejnej sieti. Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.