Práce na plynovode Nord Stream 2 vo výlučnej hospodárskej zóne Nemecka dokončili
31 | 12 | 2020 I Ivan Brožík


Práce na výstavbe 2,6 km úseku plynovodu Nord Stream 2 vo výlučnej hospodárskej zóne Nemecka sú ukončené. S kladením potrubí pre dve paralelné odbočky plynovodu vo výlučnej hospodárskej zóne Dánska by sa malo začať v polovici januára, informuje web tass.ru.. 







Výstavba plynovodu Nord Stream 2 bola obnovená 11. decembra a loď Fortuna pracovala na položení potrubia vo výlučnej hospodárskej zóne Nemecka.

Dňa 23. decembra RBC s odvolaním sa na oznámenie pre námorníkov uverejnené dánskou námornou správou oznámila, že Fortuna bude od 15. januára 2021 pokračovať v výstavbe plynovodu a začne s kladením potrubí vo výhradnej hospodárskej zóne Dánska. Na prácach sa budú podieľať plavidlá Murman a Baltský výskumník Ruskej námornej záchrannej služby a ďalšie. Podľa RBC sa v pracovnej oblasti vo vzdialenosti 200 m v každom smere od kladenia potrubia vytvorí dočasná reštrikčná zóna.

Americké sankcie proti plynovodu Nord Stream 2 sú súčasťou „hybridnej vojny“, tvrdí Kremeľ
Sankcie USA proti plynovodu Nord Stream 2 sú súčasťou „hybridnej vojny“ Washingtonu proti Moskve, uviedol v pondelok hovorca prezidenta Putina, informuje portál RT. Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Marek Molnár