Matovičova sestra smúti pre smrť Lučanského. Jej brat však nedokáže ani len úprimne vyjadriť sústrasť
31 | 12 | 2020 I Petra Demková

Sestru Igora Matoviča smrť Milana Lučanského úprimne dojala. Zo svojich pocitov sa vyznala na sociálnej sieti. Odkedy sa „prevalilo“, že Zuzana Belicová je sestrou nášho premiéra, je zaujímavé verejne sledovať rozdielnosť týchto súrodencov. Kým Zuzane bolo emočnej inteligencie evidentne nadelené v maximálnej možnej miere, pri jej bratovi boli sudičky skúpe.  


Celé Slovensko v utorok večer zasiahla správa o údajnej samovražde a v stredu už o smrti bývalého funkcionára Milana Lučanského. Zuzana Belicová, sestra premiéra, ako je známe, pozorne sleduje dianie na Slovensku. V stredu napísala na svoj Facebook túto správu: „Správa o smrti pána Lučanského ma normálne vyradila z pracovného procesu. Plačem, akoby mi zomrel niekto z blízkych. Je to strašné, čo sa stalo. Neviem si predstaviť, aké trápenie a smútok musí teraz prežívať jeho rodina, keď mňa, cudzieho človeka, sa to tak dotklo ... Úprimnú sústrasť celej rodine.“ Vskutku je cítiť, že slová zármutku sú úprimné.

Premiér to po tlačovke SaS nevydržal a už pár minút po nej zas na sociálnej sieti nadával všetkým
Krátko popoludní mala koaličná strana SaS tlačovú besedu, na ktorej zdôraznila absenciu účinných opatrení proti pandémii. Doslova vzápätí na sociálnej sieti reagoval predseda vlády tónom, ktorý iba ťažko možno považovať za... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Ivan Brožík


Premiér Matovič aj túto situáciu, ako sme koniec-koncov u neho zvyknutí, poňal svojsky. Večer, keď Slovensko obletela správa o samovražde a vážnom, v podstate nezvratnom stave generála, napísal reakciu, avšak v jej druhej polovici sa už opäť akosi neovládol a skĺzol do kárania a moralizovania. „Robiť z tejto osobnej tragédie politickú tému, o čo sa pokúšajú niektorí opoziční politici, je prejavom absolútnej bezcitnosti voči rodine a prekročením všetkých hraníc politickej komunikácie. Ja sa k tomu za žiadnych okolností neznížim. Buďme, ľudia, prosím,“ napísal.

Asi si myslel, že to vyznie citlivo a úprimne, avšak vzhľadom na minulosť Igora Matoviča, len pokrytecky a cynicky. Skôr to znie ako snaha umlčať každého, kto by upozorňoval na ten neskutočný prešľap vlády, ktorý sa tu stal. Všetci totiž vieme, ako cynicky premiér reagoval napríklad po smrti bývalého predsedu NRSR, Pavla Pašku. Napísal vtedy (6.4.2018): „Mafia dnes prišla o jednu hlavu ... a tá sa postaví pred najspravodlivejší súd“.
Ťažko by človek hľadal väčšiu ukážku bezcitnosti.

Druhou skutočnosťou na ktorú treba upozorniť je, že Igor Matovič sám neskutočným spôsobom zneužíval strašnú smrť dvoch mladých ľudí, J. Kuciaka a M. Kušnírovej a ako sa mnohokrát iní politici vyjadrili, „tancoval na ich hroboch“. Dnes sa stavia do roly morálnej autority a poučuje druhých.

Po správe o samovražde Lučanského v utorok ešte napísal premiér aj tieto slová: „Každopádne, najväčší prospech z nešťastia Milana Lučanského má mafia, ktorá mala strach, že proti nej bude svedčiť.“ Zachádzať do takýchto uzáverov v texte, ktorý mal byť prejavom smútku a slušného vyjadrenia účasti, je minimálne necitlivé. A povedané úprimne, trápne. Celé Slovensko volá po vyšetrovaní tejto tragédie, ale náš premiér už presne vie, kto je vinníkom.

Matovičova sestra: Poslanci môžu všetko, aj beztrestne roznášať vírus
Zuzana Belicová je sestra pána premiéra Matoviča. Ale zároveň jedna z jeho najväčších kritičiek. Tentoraz si servítku nezobrala, keď na facebooku komentovala spôsob, akým koalícia v parlamente predĺžila núdzový stav. Teda za účasti nakazených... Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Michal Filek