Štátna pošta naďalej podpisuje zmluvy na služby od Bonulu
30 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Štátna pošta uzatvorila ďalšie zmluvné dodatky s Bonulom. Po zrušení súťaže na ochranu pri preprave peňazí hovorí, že sa jej komplikujú aj dve ďalšie obstarávania na ochranu majetku a technické služby. Víťazi týchto súťaží budú pravdepodobne tiež pod značkou Bonul.


Bonul má so Slovenskou poštou rámcovú štvrorročnú 20-miliónovú zmluvu z roku 2016 na rôzne druhy bezpečnostných služieb. Nové vedenie pošty po voľbách ohlásilo, že chce zákazku rozdeliť na viacero častí a vypísalo súťaže. Ako to zatiaľ vyzerá, sumarizoval web e.dennikn.sk.

Súťaž na ochranu pri prevoze peňazí v odhadovanej hodnote 4,3 milióna eur pošta zrušila s vysvetlením, že sa prihlásili len dvaja uchádzači, pričom do elektronickej aukcie by postúpil len jeden. Informovala o tom už začiatkom decembra.

K zásahu NAKA v Bonule v súvislosti s NDS nemám žiadne informácie, tvrdí Doležal
Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina) nemá k zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vo firme Bonul v súvislosti s Národnou diaľničnou spoločnosťou (NDS )žiadne informácie. Pre médiá to uviedol v stredu pred rokovaním... Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | TASR


V súťaži na ochranu majetku s celkovou odhadovanou hodnotou 9,6 milióna eur bez DPH podľa pošty úspešný uchádzač nesplnil k stanovenému termínu povinnosť zápisu v registri partnerov verejného sektora, okrem toho jeden z uchádzačov poslal námietku. Pošta čaká na rozhodnutie Úradu pre verejné obstarávanie.
V súťaži na technické služby za 4,5 milióna eur dostala pošta niekoľko žiadostí o vysvetlenie a predĺžila preto lehotu na podanie ponúk. Okrem toho podľa nej jeden z uchádzačov podal námietku ÚVO, pretože ho pošta vylúčila po tom, čo ponuku zmenil.

Ani jedna zo súťaží teda nie je uzavretá a pošta namiesto toho uzatvára dodatky s Bonulom.

Štátna firma tvrdí, že dodatky s firmou, ktorej majiteľom je Miroslav Bödör, neprekračujú limit v zmluve a sú za pôvodné ceny. Hovorí, že nemá inú možnosť ako uzatvárať ich, kým nebude mať iného dodávateľa.

Remišová navrhne na koaličnej rade preveriť zmluvy štátu s Bonulom
Vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) navrhne na pondelkovej (7. 9.) koaličnej rade preskúmanie všetkých zmlúv štátu so spoločnosťou Bonul. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | TASR