Europoslankyňa Beňová požiada Európsky parlament o prešetrenie incidentu s Milanom Lučanským
30 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič

Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD, SaD) požiada Európsky parlament o dôsledné prešetrenie incidentu s policajným exprezidentom generálom Milanom Lučanským a o vytvorenie vyšetrovacej komisie na dodržiavanie práva na Slovensku. Informovala o tom vo svojom profile na sociálnej sieti


„V týchto hodinách sme na Slovensku svedkami bezprecedentnej udalosti v súvislosti s bývalým prezidentom Policajného zboru SR Milanom L. Budem listom informovať predsedu Európskeho parlamentu, predsedníčku Európskej Komisie, európsku prokurátorku a výbor LIBE.

Rovnako, ako v prípade pána Chovanca v Belgicku, budem žiadať Európsky parlament o dôsledné prešetrenie oboch incidentov a o vytvorenie vyšetrovacej komisie na dodržiavanie práva na Slovensku. Úprimne súcitím s blízkymi Milana L. Nikdy som síce nemala príležitosť osobne ho poznať, ale každý človek si zaslúži rešpektovanie jeho základných práv,” uviedla Beňová.

Bývalý policajný prezident Milan L., ktorý je väzobne stíhaný v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove, sa v utorok 29. decembra pokúsil v ústave o samovraždu. Jeho stav je kritický.

Ján Čarnogurský kladie zásadné otázky k tomu, čo sa stalo Lučanskému.
Čarnogurský ako bývalý minister spravodlivosti i predseda vlády sa pýta, ako mohol byť Lučanský umiestnený na cele osamote, keď pravidlá umiestňovania na samotku sú jasne dané. Nezdá sa, že by v tomto prípade bol pre samotku dôvod. Pre vládu má aj... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020