Doktor Marec je zásadne za očkovanie, pre tých, čo nechcú, má tvrdý odkaz.
30 | 12 | 2020 I Petra Demková

To, čo sa tam dnes deje, je pokrytectvo najhrubšieho zrna. Asi len máloktorému z tých, ktorý uráža a „hejtuje“ ľudí, čo sa chcú dať zaočkovať dochádza, že možno práve on je tu na svete a zdravý, nezmrzačený len vďaka tomu, že ho jeho mater dala kedysi zaočkovať,“ napísal na sociálnej sieti Marec.


Lekár začína zostra. Kto „poroloval“ aspoň kúsok na sociálnych sieťach, tak si musel povedať, že „tak debilnému národu ako sú Slováci môže pokojne aj na hlavu nakadiť,“ napísal na začiatku. „To, čo sa tam dnes deje, je pokrytectvo najhrubšieho zrna. ...Asi len máloktorému z tých, ktorý uráža a hejtuje ľudí, čo sa chcú dať zaočkovať dochádza, že možno práve on je tu na svete a zdravý, nezmrzačený len vďaka tomu, že ho jeho mater dala kedysi zaočkovať.

Lekár Marec: "Premiér nemá koronu, je v starostlivosti odborníkov." Je to hoax?
Primár detského oddelenia v Čadci, Jozef Marec, šokoval na facebooku informáciou, že premiér Igor Matovič nemá koronavírus. Údajne sa zdržiava na Veľvyslanectve SR vo Viedni v opatere odborníkov. Na záver však napísal: „Tak verte alebo nie“. Nie je... Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Petra Demková


Lekár sa vracia do minulosti s spomína, ako sa očkovalo voľakedy: „Aj neodskúšanou, novou vakcínou, v ktorých boli kedysi a to vám ako starý doktor poviem – pekné svinstvá. Ešte ja som zažil ako lekár na infekčnom oddelení kde som kedysi pracoval epidémiu encefalitickej formy príušníc (MMR vakcína), ktorá postihovala u dospelých mužov aj semenníky.“ Marec vie byť dosť expresívny: „By ste nechceli vidieť vajcia ako krígle a chlapov čo kričali od bolesti a nestíhali sme im vymieňať ľad! Sa spýtajte starých ortopédov a neurológov, čo dokázala urobiť s detskými telíčkami mozgová obrna, poliomyelitis anterior. Sám som ešte zopár takto postihnutých videl...“ spomína.

„To, čo sa tu deje je trestuhodné a úbohé,“ hodnotí ďalej. „Tak prečo by som sa mal čudovať Mikasovi, ktorý sa už dávno nechová ako odborník, ale ako Matovičiov tajtrlík? Veď odborníkov je tu na Slovensku asi 5 miliónov! Kopu ľudí si považuje akosi za povinnosť hodnotiť vakcíny a očkovanie, hoci 99,9% z nich nemá ani potuchy o čom točí, nemá potuchy čo znamená mRNA, nemá potuchy o genetických mechanizmoch. Ale vyjadriť sa musí, lebo to napísal badateľ net, aeronet, hlavný denník atď., atď. Je veľmi úbohé a nedôstojné čítať niektoré príspevky ale hlavne komenty k nim. Ako človek napáda a ponižuje, uráža a hejtuje človeka ktorého ani nepozná a ktorý sa neprevinil ničím, len že sa chce dať zaočkovať. Kresťania,“ karhá známy lekár komentujúcich na internete.

Lekára pobúrilo, že sa doňho Slováci začali húfne navážať len preto, že sa pochválil na Facebooku so svojím pozitívnym názorom na očkovanie. „Kto dal vôbec niekomu právo urážať a ubližovať druhému za iný názor? Čo sa to s vami ľudia deje? Slovákom tuším korona nestačí, my potrebujeme asi iný a poriadny preplesk. Niektorým nestačí zdieľať a púšťať do sveta nezmysly, strašiť druhých výmyslami a „overenými“ správami, oni sa potrebujú ešte na zástancov očkovania odbaviť svojimi komplexami. Je to úbohé, veľmi úbohé. Je tu mnoho hrdinov, mnoho presvedčených antivaxerov. Otázka dokedy. Hovorí sa tomu aj rúhanie sa,“ napísal.

Jozef Marec: za prudký nárast pozitívnych môže celoplošné testovanie
10 | 12 | 2020 | Petra Demková


Marec si všíma aj to, že keď majú Slováci ísť do cudziny, zrazu im očkovanie nevadí. „Viete čo je zaujímavé? Keď niekto potrebuje vycestovať do exotickej cudziny za rôznymi účelmi, napr. vraždiť antilopy, či zebry na safari, nechá do seba napichať hocičo. Dengue, žltá zimnica, malária, úplavica, aj hovno by si dal z ampulky pichnúť keby bolo treba. A nerieši, čo vakcíny obsahujú a aké môžu mať nežiadúce účinky. Alebo – ešte som nevidel, že by niekto odmietol dať zaočkovať dieťa proti besnote. Besnota je smrteľné ochorenie na ktoré nieto lieku.“

Kopol si aj do matiek – Sloveniek. „Keď sa asi pred tromi rokmi objavili na Slovensku osýpky, tak kopu presvedčených materí – antivakcinačných bojovníčok, letelo dať očkovať svoje deti a veľmi sa čudovali, že to nejde lebo vakcinačný kalendár má svoje zákonitosti,“ píše Marec. „Deti sa očkujú až po ukončení 15. mesiaca života a v tomto období sú najviac zraniteľné a ochorenie prebieha najťažšie. A tu sme pri koreni veci, na ktorú niektorí mudrci ukazujú- však keď ty si zaočkovaný tak ja nezaočkovaný ťa predsa nemôžem ohroziť. No, mňa možno nie, ale furt bude nejakej 10% populácie ktorá sa z rôznych príčin očkovať nemôže. A možno bude medzi nimi aj tvoja mater, otec atď. O tomto je kolektívna imunita, ktorá vyžaduje najmenej 90% preočkovanosť a ktorá na minimum znižuje riziko nákazy pre tých neočkovaných,“ uzatvára tému.

A záverom tvrdé slová pre všetkých Slovákov: „Na Slovensku to samozrejme nehrozí, lebo my sme pupok sveta. Slováci majú, samozrejme vlastný rozum vlastnú slobodu a vlastný názor. A je veľmi smutné že medzi „hrdinami“ sú aj zdravotníci. A preto sme tam kde sme, aj s vedením aké máme. Je mi jedno, čo tu kto napíše, nebudem diskutovať. Zdelil som všetko, čo som potreboval. A už budem nekompromisne mazať priateľov, ktorí budú zdieľať hoaxy a strašiť ľudí. Nech je bárs aj svätý Peter,“ uzavrel nekompromisne známy, dnes už bývalý primár z Čadce.

Doktor Marec o testovaní: Zneužitie právomocí s nulovou hodnotou
Primár detského oddelenia Kysuckej nemocnice v Čadci porovnal informácie zo špecializovaného medicínskeho časopisu o správnom spôsobe laboratórnej praxe, s tým, ako sa na Slovensku vykonalo celoplošné testovanie. Výsledky porovnania sú... Čítať ďalej
06 | 12 | 2020 | Petra Demková