Lekár Marec: "Premiér nemá koronu, je v starostlivosti odborníkov." Je to hoax?
18 | 12 | 2020 I Petra Demková

Primár detského oddelenia v Čadci, Jozef Marec, šokoval na facebooku informáciou, že premiér Igor Matovič nemá koronavírus. Údajne sa zdržiava na Veľvyslanectve SR vo Viedni v opatere odborníkov. Na záver však napísal: „Tak verte alebo nie“. Nie je teda jasné, či skutočne informácie o premiérovi primár má, alebo si z ľudí uťahuje.


Známy lekár a kritik opatrení slovenskej vlády voči koronavírusu na svojom konte sociálnej siete napísal tento prekvapivý status. „Takto sa rodia hoaxy: Matovič nemá nijaký koronavírus. Údajne sa zdržiava na Veľvyslanectve SR vo Viedni v opatere odborníkov. Tak a teraz verte alebo nie,“ napísal. Ak chcel statusom lekár upútať pozornosť, tak sa mu to rozhodne podarilo, pretože diskutujúci okamžite začali diskutovať, či to pravda je, alebo nie.



Status je reakciou na dnešné informácie o tom, že premiér Matovič má koronu. Aj on sám túto informáciu na sociálnej sieti zverejnil.

Jozef Marec: za prudký nárast pozitívnych môže celoplošné testovanie
10 | 12 | 2020 | Petra Demková


V kontexte diania posledných dní, žiaľ, informácia o špeciálnej „starostlivosti“ o nášho premiéra nevyznieva až tak neuveriteľne. V stredu premiér predviedol veľmi zvláštne správanie po zasadnutí vlády. Novinárov dali na úrade vlády zamknúť v tlačovej miestnosti, zatiaľ čo premiér doslova ušiel. Neskôr sa objavil priamo medzi novinármi, ktorí práve sledovali tlačovú konferenciu. Na otázky neodpovedal, až nakoniec neplánovane poskytol malý brífing na chodbe, kde pôsobil strhane a reagoval útočne. O deň neskôr, vo štvrtok „šnúra“ zvláštnych prejavov premiéra pokračovala v rádiu Expres, kde sa rozplakal, ministra hospodárstva nazval idiotom a celkovo, veľmi ťažko kontroloval svoje emócie.

Špekulácie o psychickom stave premiéra preto v týchto dňoch majú svoju živnú pôdu. Či je informácia, ktorú napísal MUDr. Marec pravdivá, alebo ide len o nemiestny žart, ukáže čas.

Doktor Marec o testovaní: Zneužitie právomocí s nulovou hodnotou
Primár detského oddelenia Kysuckej nemocnice v Čadci porovnal informácie zo špecializovaného medicínskeho časopisu o správnom spôsobe laboratórnej praxe, s tým, ako sa na Slovensku vykonalo celoplošné testovanie. Výsledky porovnania sú... Čítať ďalej
06 | 12 | 2020 | Petra Demková