Séria zemetrasení v Chorvátku. Napoludnie cítili ľudia záchvevy aj v Bratislave a Trnave
29 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Corvátsko sa už niekoľko dní potýka so záchvevmi pôdy, najnovšie sa silné otrasy objavili včera neďaleko Záhrebu. Dnes na poludnie - cca 12.22 bolo hlásené chvenie v budovách aj z východnej časti Bratislavy a z Trnavy.


Chorvátsko zasiahlo silné zemetrasenie, ktoré zaznamenali i v Záhrebe. Podľa prvotných informácií sa vyskytlo najmä v strede krajiny, pričom si nevyžiadalo žiadnu obeť. Nie sú známe ani škody, no má byť poškodených niekoľko budov. Hlásil včera web noizz.aktuality.sk.

Zemetrasenie s magnitúdom 5,2 zaznamenali v pondelok skoro ráno v strednej časti Chorvátska vrátane tamojšieho hlavného mesta Záhreb. Oznámilo to Európsko-stredomorské seizmologické centrum (ESMC) s tým, že podľa prvotných správ si otrasy obete nevyžiadali.

Zemetrasenie bolo podľa tlačovej agentúry AFP cítiť v Záhrebe o 06.30 h SEČ, pričom epicentrum sa nachádzalo približne 50 kilometrov južne pri mestách Sisak a Petrinja. "O škodách sme zatiaľ neboli informovaní," povedal pre miestne médiá šéf štátneho seizmologického ústavu Kresimir Kuk. Niektoré médiá informovali o miernom poškodení fasád budov v Sisaku. Tlačová agentúra AP uvádza magnitúdo 5,0.

Dnes krátko po poludní - jedno hlásenie udáva čas 12.22 zacítili chvenie budov aj na Slovensku - jedno v mestskej štvrti Bratisava - Rača - o druhom bola informácia na sociálnych sieťach z Trnavy.

Akonáhle bude mať redakcia HD verifikované údaje, informáciu budeme aktualizovať.