Lučanský si zranenie privodil sám! Taký je záver previerky generálneho prokurátora
29 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Zranenie bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského v prešovskej väznici vyvolalo veľké haló na celom Slovensku. Prešetriť ho nechal aj nový generálny prokurátor.


Generálny prokurátor Maroš Žilinka si nechal celý prípad dôsledne preveriť a napokon dospel k záveru, že zranenie obvineného policajného exprezidenta Milana Lučanského nespôsobila iná osoba, ale ako sa uvádzalo oficiálne, zranil sa pri nešťastnom páde, informuje portál cas.sk.
Exprezident polície si zranenie privodil pri páde

Obvinený bývalý prezident Policajného zboru Milan Lučanský sa zranil v prvej polovici decembra v Ústave na výkon väzby v Prešove. Následne v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku podstúpil operáciu. Cudzie zavinenie v tomto prípade vylúčil Zbor väzenskej a justičnej stráže aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Konštatovanie, že zranenie Lučanského nebolo zavinené cudzou osobou uviedol Žilinka na základe výstupov z mimoriadnej previerky. Generálny prokurátor ešte doplnil, že dozoroví prokurátori dospeli k jednoznačnému záveru, že pri výkone väzby u obvineného nedošlo k porušeniu žiadnych predpisov. Toto konštatovanie je podľa Žilinku výsledkom preverovania zo strany okresnej a krajskej prokuratúry v Prešove, ktoré zahŕňalo okrem iného kontrolu kamerových záznamov z väzenského ústavu v Prešove, ako aj pohovor s obvineným.

„Od prvého momentu zistenia zranenia až po pohovor vypovedal vždy rovnako,” skonštatoval Žilinka na margo Lučanského, pričom potvrdil, že sa zranil pri páde. „Mechanizmus vzniku zranení korešponduje s tvrdením obvineného,” dodal Žilinka. Nový generálny prokurátor tiež zdôraznil, že pri výkone väzby obvineného neboli porušené žiadne predpisy. Policajný exprezident je podľa Žilinku na cele umiestnený samostatne a s inými obvinenými a odsúdenými do kontaktu neprichádza. Žilinka zároveň vyzval, aby bola rešpektovaná prezumpcia neviny Milana Lučanského. „Ide o osobu, ktorá pre túto spoločnosť urobila aj veľa dobrého,” povedal s tým, že medializácia dohadov o jeho zdravotnom stave bola zásahom do dôstojnosti obvineného. Milana Lučanského zadržali v rámci akcie Judáš, pričom ho obvinili z korupčnej trestnej činnosti a Špecializovaný trestný súd v nedeľu 6. decembra rozhodol o jeho väzobnom stíhaní, dodáva v závere portál cas.sk.

Lučanský strávi väzbu v base, do ktorej poslal Černáka. Mafiánsky boss sa vraj teší
Život vie písať všakovaké príbehy, ale taký, aký napísal bývalému policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému by veru nevymyslel asi nikto. Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.