B.Kollár v prípade Lučanského samovraždy radí vyčkať, GP Žilinka mieri do Prešova
29 | 12 | 2020 I sefredaktor
V prípade pokusu samovraždy policajného exprezidenta Milana Lučanského si treba počkať na oficiálne informácie a prešetrenie celej situácie. Uviedol to podľa TASRpredseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

"Táto informácia ma ľudsky veľmi mrzí a je mi ľúto, že k niečomu takému vôbec došlo. Zároveň však musíme počkať na oficiálne informácie a prešetrenie celej situácie," povedal Kollár.

Predseda parlamentu, ktorý je zatiaľ jediným predstaviteľom vládnej koalície, ktorý komentoval Lučanského samovraždu, vyjadril podporu Lučanského rodine a verí, že sa ho podarí zachrániť.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka preverí situciu v súvislosti s pokusom o samovraždu policajného exprezidenta. V súčasnosti je na ceste do Prešova, kde preverí vzniknutú situáciu priamo s príslušnými prokurátormi krajskej a okresnej prokuratúry v Prešove,

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský, ktorý je v súčasnosti vo väzbe v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove, sa v utorok podvečer pokúsil o samovraždu. Jeho stav je kritický.