Dlhé rady, nijaké rúška, žiadne rozostupy. Víkendová realita lyžiarskych stredísk v Tatrách
28 | 12 | 2020 I Michal Filek

Ľudia si cez víkend vyšli vo Vysokých Tatrách na čerstvý vzduch. Denník 1.pluska.sk priniesol šokujúcu reportáž, ako to tam vyzeralo. "Nebolo by na tom nič zlé, keby dodržiavali rozostupy, nosili rúška a rešpektovali aj všetky ostatné protiepidemické nariadenia," napísal. 


 

Fotky, ktoré denník uverejnil zachytávajú situáciu na Štrbskom plese. "Rady na občerstvenie bez rozostupov a rúška veselo na brade, alebo úplne dole." Tak to v skutočnosti bolo.

Podobná situácia vraj bola aj neďaleko v Tatranskej Lomnici. "Keďže podľa posledných pravidiel musia mať ľudia v hoteloch či na svahoch negatívny antigénový test nie starší ako 72 hodín, vznikli v lyžiarskych dedinkách súkromné mobilné odberové miesta. Ich kapacita však zjavne vôbec nestačí a okrem toho, že si za test ľudia zaplatia, pekne si aj počkajú," informuje Pluska.sk.

Ilustračné foto: Lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici. FOTO TASR – František Iván


V Tatranskej Lomnici si niektorí ľudia počkali na testovanie aj 3 či 4 hodiny. "Mali sme zostať v hoteli ešte jednu noc, no potrebujeme nový test. Keď som však videl tento rad, radšej sme sa s rodinou rozhodli, že si tu jednu noc zrušíme a ideme domov," posťažoval sa portálu 1.pluska.sk jeden pán, ktorý si státie v rade rozmyslel.