V roku 2010 Matovičovi vynášanie z policajných spisov držalo kampaň, teraz mu prekáža
27 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Igor Matovič má zjavne problém s pamäťou. V roku 2010 mu jeho stranícki kolegovia prinášali informácie z policajných spisov, ktoré využíval vo svoj politický prospech, teraz vo svojom vianočnom statuse s názvom "Verejné vyšetrovanie“ oznámil občanom, že "začína mať čudný pocit z verejného vyšetrovania mafie, ktoré spustili médiá".


Tento rok slová a priania v advente, nielen mnohí politici, či sociológovia, ale aj novinári využili na pokračovanie štiepenia spoločnosti a dehonestáciu nepohodlných. Z trendu sa nijak nevyčlenil ani predseda vlády. Všimol si to portál eurorespect.sk.

Igor Matovič  - podľa citovaného článku - miesto príhovoru občanom k nadchádzajúcim sviatkom, po zrútení sa v rozhlasovej relácii a následnom pozitívnom teste na Covid, ako správny vodca rozhodol sa v predvianočnom čase riešiť „úniky zo spisov“.

"V statuse s názvom „Verejné vyšetrovanie“ oznámil občanom, že začína mať čudný pocit z verejného vyšetrovania mafie, ktoré spustili médiá. Igorovi Matovičovi začalo prekážať vynášanie informácií zo spisov, vraj preto, „ že takéto verejné prepieranie kľúčových výpovedí, zľahčuje život páchateľom a zásadným spôsobom sťažuje ťažkú prácu vyšetrovateľom“."

Verejné prepieranie kľúčových výpovedí sťažuje prácu vyšetrovateľom, tvrdí Matovič
Verejné prepieranie kľúčových výpovedí zľahčuje život páchateľom a zásadným spôsobom sťažuje prácu vyšetrovateľom, myslí si premiér Igor Matovič (OĽANO). Na sociálnej sieti avizoval, že o správach v médiách, ktoré informujú napríklad o obsahu... Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Akosi pozabudol na „údajný míľnik“ – vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorý súčasnú koalíciu dostal k moci. Vtedy mu úniky zo spisov evidentne neprekážali, pripomína eurorespect.sk

"Neprekážalo mu nielen vynášanie informácií zo spisu, zverejňovanie súkromných komunikácií, ktoré boli porušením listového tajomstva, zverejňovanie informácií zo zdravotných záznamov, ani žiadne porušovanie základných ľudských a ústavných práv obvinených, ale ani neetické zneužívanie tragédie na politické ciele."

"Pokúsili sa „aktéri prevzatia moci“ aspoň raz vcítiť do rozpoloženia rodičov Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej? Hyenizmus, dva roky predvádzali nielen dnes už koaliční politici, ale aj kolegovia novinári. Túžba „po vyšších číslach sledovanosti“ a po moci bola silnejšia, než etika a dodržiavanie zákonov a ústavy …"

Citovaný portál ďalej uvádza: "Nielen uchopenie moci tancom na hroboch dvoch mladých ľudí, ale aj jej udržanie pod pláštikom prezentácie očisty spoločnosti, vyžadovalo silné marketingové nástroje. Vznášanie obvinení, zatýkanie a väzobné stíhanie donedávna vysoko postavených reprezentantov štátu. Nikto však nepredpokladal vynucovanie výpovedí obvinených psychickým a fyzickým násilím vo väzbe."

"Matovičovi poskokovia si uvedomujú, že zverejňovanie informácií z politických monster procesov postavené na fabuláciách kajúcnikov s dlhoročnou kriminálnou minulosťou, Matovičovi a vládnej koalícii, namiesto želaného efektu v podobe nárastu preferencií, prináša nevraživosť, napätie v spoločnosti, averziu voči koalícii a čoraz viac silnejúci apel na jeho odvolanie a pád vlády."

"Zverejňovanie informácií z výpovedí nielen kajúcnikov, ale aj uznesení o obvinení z trestnej činnosti, výpovedí svedkov prípadne poškodených neuľahčuje obvineným z trestných činov život, ani nezmierňuje následky konaní vedených, ale paradoxne obnažuje v plnej nahote nezákonnosti orgánov činných v trestnom konaní a orgánov na výkon spravodlivosti."

Süddeutsche Zeitung: Matovič chce o všetkom rozhodovať sám
Na Slovensku i v Česku panuje veľká skepsa voči očkovaniu proti koronavírusu. Obom vládam sa nedarí s tým niečo urobiť. Zjavne to je obraz ich vlastnej rozporuplnosti, konštatuje Viktoria Grossmannová v nemeckých novinách Süddeutsche... Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Ingrid Vrabcová


"To je pravý dôvod, prečo je dokonca aj Igor Matovič presvedčený, že „tieto informácie by mali byť pred očami verejnosti skryté, kým nebude ukončené poctivé vyšetrovanie“. - Konštatuje eurorespect.sk.

Podľa citovaného zdroja - "Igor Matovič má krátku pamäť. Bol to práve on a predstavitelia koaličných strán, ktorí intenzívne vynášali pred voľbami 2010 zo spisov informácie a dehonestovali predstaviteľov opozície. Bol to Lipšic s Grendelom, ktorí cez manželku prokurátora Šantu vynášali citlivé informácie, nielen o záujmových osobách, ale aj ich rodinných príslušníkoch a blízkych spolupracovníkoch spriazneným médiám."

"Po založení strany Nova v roku 2112, opäť páni Grendel a Lipšic dávali sledovať a lustrovať novinárov, ktorí kritizovali predstaviteľov strany Nova v policajných štatistikách. Nápomocnou im bola pani Šantová. Sledovanie a lustrovanie a vynášanie informácií zo spisov riešila inšpekcia v roku 2013 – 2014." - Šokujúco tvrdí článok na webe erurorespect.sk

A nielen to: "Súbežne s vyšetrovaním lustrovania prebiehalo a voči Lipšicovi a Grendelovi aj konanie za iné vynášanie zo spisov a zverejňovanie bankového tajomstva, kde boli v roku 2017 obvinení. V tomto konaní im hrozil trest odňatia slobody na 12 rokov."

"Nuž a veľkohubé vyjadrenie Matoviča: „budem o tom hovoriť s kompetentnými“ má asi takú váhu vyjadrenia poviem mame, v čase keď sme sa ako deti pobili …" uzatvára svoj článok eurorespect.sk.

Vinšovať s ypsilónom? Slovensko rieši gramatiku Igora Matoviča
Patrí do slova "vinšovať" mäkké (jota) alebo tvrdé ypsilón? Túto otázku si kladie teraz celé Slovensko. Igor Matovič totiž uverejnil na svojom profile vianočný vinš... Čítať ďalej
25 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič