Taraba: Vraj vakcína je dôkaz existencie Boha. Fakt sa toto na tej Krčméryho škole učia?
27 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Veľmi rýchle vyvinutie vakcíny proti koronavírusu, ale najmä začiatok očkovania, vŕta v hlave aj poslancovi parlamentu Tomášovi Tarabovi. Nejasností okolo neho však vidí viacero.


V sobotu o siedmej večer sa spustilo na Slovensku očkovanie proti COVID-19, pričom prvým človekom u nás, ktorý dostal vakcínu, bol profesor Vladimír Krčméry. Po ňom zaočkovali aj ďalších, vrátane ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, hlavného hygienika Jána Mikasa či členov pandemickej komisie a krízového štábu.
Handrkovanie o čase zaočkovania tých čo prekonali COVID

Očkovanie a následné rozhovory s ľuďmi, ktorým bola ako prvým u nás podaná látka proti koronavírusu, si všimol aj Tomáš Taraba poslanec za ĽSNS. „Máme za sebou neuveriteľný prvý rozhovor na Markíze prvých zaočkovaných Slovákov z pandemickej komisie. Odporúčam vrelo si tento rozhovor pozrieť,“ začína svoj status na sociálnej sieti Taraba a následne sa venuje slovám, ktoré v niektorých rozhovoroch odzneli. „Pani Krištúfková na otázku, či teraz bude môcť chodiť po Slovensku bez rúška, pokrčila rukami a nevedela odpovedať, ale nakoniec povedala, že myslí si, že áno. Nuž tak ja ju opravím, minister zdravotníctva v parlamente mi verejne minulý týždeň odpovedal na kameru, že nie,“ píše na facebooku poslanec v snahe vyvrátiť vypovedané v televízii.

„Na otázku, či sa tí, čo prekonali Covid môžu dať očkovať, odborníčka po ľavici pána Krčméryho povedala, že najbližších 12 mesiacov nie. To asi Matovičovi a spol. odľahlo. Lenže potom sa ozvala pani po pravici a povedala, že podľa nej netreba najmenej šesť mesiacov. Potom sa ozvala tretia pani, že nie 6, ale iba 3 mesiace. Predstavte si, že by vám takto v servise odpovedal niekto ako často treba meniť olej na aute. Jednoducho bolo by vám jasné, že sú v tejto téme úplne doma,“ nachádza Taraba diery v tom, aký názor majú odborníci v tom, kedy by sa mali dať zaočkovať tí, ktorí už COVID-19 mali.



Krčméry: Očkovanie by malo chrániť aj pred novou mutáciou koronavírusu
Očkovanie proti ochoreniu COVID-19, ktoré sa v najbližšom čase rozbehne aj na Slovensku, by malo chrániť aj pred novou mutáciou koronavírusu. V diskusii na TASR TV to potvrdil profesor Vladimír Krčméry. Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | tasr

Lietadlá Boeing 737 Max tiež uviedli na trh oveľa rýchlejšie

„Potom sa ozvala ďalšia pani, že tá vakcína vôbec rýchlo nebola vyvinutá, veď aj autá dnes nevyvíjajú tak dlho ako to prvé. Presne toto hovorili pri Boeingu 737 Max, keď ho oveľa rýchlejšie uviedli na trh ako tie predošlé a po pár haváriách je už dva roky na zemi. Tiež hovorili, že veď oni nevyvinuli úplne nové lietadlo,“ vrátil sa poslanec aj k zaujímavému prirovnaniu, prečo bola vakcína proti koronavírusu vyvinutá a spustená na použitie tak rýchle.

„Nakoniec rozhovor ukončil profesor Krčméry ako je všetko úžasné a tá vakcína je dôkazom existencie Boha, že ľudstvo nenechá ponechané samé na seba. Oni na tej jeho škole sv. Alžbety sa to asi takto naozaj učia a ten Glasa, ktorý na TV Lux vakcínu prirovnal ku Kristovi to má asi z nejakých vyučovacích kníh:(),“ zakončil svoj status poslanec, ktorý sa dostal do parlamentu za ĽSNS. Inak, Taraba, ktorý je predsedom strany Kresťanská demokracia a Život prosperita, už klub ĽSNS opustil.

Nielen vakcína, boj proti koronavírusu je teraz v mnohých ohľadoch úspešný
Ako sa blížime ku koncu roku 2020 si môžeme všimnúť, ako obrovský pokrok urobila veda za posledných desať mesiacov. Od tohtoročného januára vedci získali ďaleko lepšie porozumenie toho, ako sa Covid-19 šíri a ako vírus zvládať, píše portál... Čítať ďalej
25 | 12 | 2020 | Timotej Dudka