Fico k očkovaniu: „Soudruzi z NDR někde udělali chybu!“
27 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Očkovanie proti COVID-19 sa odštartovalo včera v nitrianskej nemocnici a zareagoval naň aj Robert Fico, ktorý vyzýva, rovnako ako pri testovaní, na dobrovoľnosť.


Predseda opozičného Smeru sa o svoje pocity podeli, ako je aj u neho zvykom, vo svojom statuse na sociálnej sieti, v ktorom na úvod zaprial všetkým ešte raz krásne vianočné sviatky.
Okolo očkovania sa podľa Fica robí demagógia a propaganda

Robert Fico vo svojom videu hovorí, že sa dnes dozvedel, že namiesto sledovania nejakého kultúrneho filmu, ako napríklad Pelíšky, bude v priamom prenose sledovať prvé očkovanie proti covidu. „Ak by som mal zobrať známy výrok z tohto filmu, tak by som povedal, že „Soudruzi z NDR někde udělali chybu“ ak je potrebné urobiť takúto obrovskú demagógiu a propagandu okolo očkovania,“ skonštatoval v úvode šéf strany a priznal, že už niekoľko týždňov sleduje informácie oko toho už niekoľko týždňov, ale nikde v médiách nenašiel žiadne negatívne a ani neutrálne informácie týkajúce sa očkovania. Všetko sú to len informácie pozitívne.



„Nečudujem sa, veď spoločnosť, ktorá vyrobila túto vakcínu je v reklame chlebodarcom mnohých slovenských médií. Ak si spomenieme napríklad jednu reklamu, tak v nej sa pri kýchnutí miesto na zdravie povie Robitusin, alebo vieme aj o tom, že člen pandemickej komisie je blízko naviazaný na túto spoločnosť,“ opäť sa nevyhýba kritike a útokom Fico. „Chcem požiadať zainteresovaných, ministrov, členov vlády a ďalších, prosím, nerobme z toho takúto demagógiu a propagandu. Radšej dajme ľuďom všetky informácie, ktoré potrebujú k slobodnému rozhodnutiu sa. Ja si veľmi želám, aby očkovanie bolo úspešné, ale rovnako si želám, aby ľudia mali možnosť výberu,“ pridáva šéf Smeru-SD s tým, že ak bude možnosť výberu očkovaní, alebo napríklad v testovaní, aby si mohol zvážiť všetky negatíve a pozitívne informácie, a potom sa aj rozhodnúť.

Fico opäť vykopal vojnovú sekeru: “Chaos, neprofesionalita, urážky ľudí!“ vyčíta vláde
Robert Fico akoby chcel naznačiť, že on a jeho strana, hoci im výrazne klesli preferencie, ešte nie sú mŕtvi. Aj teraz sa na tlačovej besede pustil do vlády Igora Matoviča, ktorý, podľa neho, nezvláda už vôbec nič. Čítať ďalej
16 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.