Najmenej štyri osoby utrpeli zranenia počas streľby v Berlíne
26 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Najmenej štyria ľudia utrpeli zranenia počas streľby, ku ktorej došlo v noci na sobotu v nemeckej metropole Berlín. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.


Na mieste činu v berlínskej štvrti Kreuzberg zasahovali početné zložky ťažko ozbrojených policajtov, ktoré pátrali po zranených aj páchateľoch tohto incidentu. Nad areálom krúžil tiež vrtuľník.

Ako informoval fotograf z DPA, miesto činu sa nachádza pri vstupe do dvora na jednej z tamojších ulíc, kde našli troch zranených. Neďaleko tohto miesta sídli aj centrála sociálnych demokratov (SPD).

Ďalšieho muža, ktorý utrpel poranenie nohy, vytiahli zasahujúce jednotky z neďalekého vodného kanála. Do vody podľa vlastných slov skočil z vlastnej vôle. Polícia pomocou vreckových bateriek prehľadávala okolie na brehu riečneho kanála pri priľahlej stanici metra.

Polícia nateraz k tomuto prípadu neuviedla ďalšie podrobnosti.

Sibír sa pripravuje na päťdesiatstupňové mrazy
Ruské hydrometeorologické centrum predpovedalo, že na Sibíri bude do konca roka teplota až -50 stupňov Celzia, čo je asi o 20 stupňov menej ako typická decembrová teplota, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 12 | 2020 | Marek Molnár