Mali by deti kvôli pandémii opakovať ročník? Šeliga v tom má jasno
26 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Žiaci toho pre pandémiu koronavírusu už z naplánovaného učiva v tomto roku vynechali viac ako dosť, a tak sa niektorí zamýšľajú nad tým, že by si mohli zopakovať celý ročník!


S myšlienkou nechať opakovať žiakov celý ročník sa pohráva ja podpredseda parlamentu Juraj Šeliga, ktorý poznamenal, že ak by minister školstva Branislav Gröhling prišiel s tým, že „nechajme deti zopakovať jeden rok“, on by to za stratený rok ich života nepovažoval. Ba práve naopak, mohlo im to vrátiť šancu, ktorú majú mať, uvádza portál cas.sk.
Neotváranie škôl bude mať pre niektoré deti šialené dopady

Myšlienku nechať deti zopakovať si ročník naznačil Šeliga v rozhovore pre agentúru SITA a portál webnoviny.sk. „Myslím, že je na mieste, aby o tomto začala aspoň diskusia a kompetentní povedali pre a proti takémuto riešeniu,“ skonštatoval Šeliga, podľa ktorého neotváranie škôl môže mať najmä na deti zo sociálne znevýhodneného prostredia podľa neho „úplne šialené“ dopady.

„Keď niekto hovorí, že tu budeme mať možno stratenú generáciu, tak je to síce významne zvýraznené, ale to neznamená, že je to ďaleko od pravdy. Sociálny kontakt v rannom veku je to najdôležitejšie, špeciálne pre deti zo sociálne slabších rodín. A potom tie základné vedomosti, ktoré deti získajú, ich formujú na celý život. Toto je proste veľká chyba,“ dodal podľa portálu cas.sk podpredseda Národnej rady.

Žiaci a študenti pozor: Polročné voľno nebude, v ohrození sú aj letné prázdniny!
Pandémia COVID-19 zasiahla naše školstvo nielen na jar, keď sa v školách od marca prakticky neučilo, ale aj po letných prázdninách, keď sa situácia de facto zopakovala. A keďže zatiaľ nie je isté, kedy sa žiaci do školských lavíc vrátia, dopad to... Čítať ďalej
15 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.