Situácia so zranením Lučanského bola politicky využitá, tvrdí Kolíková
25 | 12 | 2020 I sefredaktor
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) opätovne vylúčila akékoľvek cudzie zavinenie v prípade zranení bývalého prezidenta Policajného zboru Milana Lučanského. Zranenia, ktoré policajný exprezident utrpel vo väznici, boli podľa ministerky „nechutným spôsobom“ politicky využité, informuje portál hlavnespravy.sk.

„Tie rôzne informácie, ktoré sa vyskytli na internete, že Milan L. mal 11-hodinovú operáciu, vážne poškodený zrak či informácie o tom, že išlo o pokus o samovraždu, boli hrubé dezinformácie. Tie jednak škodili Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS), ale podľa mňa aj samotnému procesu, s ktorým súvisí celé trestné konanie,“ zdôraznila Kolíková v rozhovore pre SITA.

Lučanský utrpel zranenia 9. decembra v prešovskej väznici. Kolíková následne ustanovila komisiu zo zamestnancov ministerstva spravodlivosti, aby preverila všetky úkony zo strany ZVJS. Kontrola sa zamerala aj na okolnosti vzniku zranenia. Mala možnosť vidieť aj kamerové záznamy a stretla sa aj s obvineným. Členovia kontrolnej skupiny prijali jednomyseľný záver, že zranenie obvineného Milana L. nebolo spôsobené inou osobou a že postup ZVJS bol v tejto súvislosti adekvátny a zákonný.