Trump udelil milosť 26 ľudom vrátane R. Stonea, P. Manaforta a Ch. Kushnera
24 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Odchádzajúci americký prezident Donald Trump v stredu udelil milosť 26 ľuďom vrátane Rogera Stonea a Paula Manaforta, informovala vo štvrtok agentúra AFP.


Trump okrem iných udelil milosť svojmu dlhoročnému spojencovi Stoneovi, vedúcemu kampane pred voľbami v roku 2016 Manafortovi, či Charlesovi Kushnerovi - otcovi svojho zaťa Jareda Kushnera.

Stone a Manafort boli odsúdení v súvislosti s vyšetrovaním špeciálneho vyšetrovateľa Roberta Muellera, píše na svojej webovej stránke stanica CNN. Stonea v novembri 2019 uznali za vinného vo všetkých bodoch z klamania Kongresu, bránenia súdnemu procesu a ovplyvňovania svedkov.

Duma schválila návrh, ktorý Putinovi opäť umožní kandidovať za prezidenta
Ruská Štátna duma na stredajšom plenárnom zasadnutí schválila návrh zákona o zavedení zmien v ústave, čo umožní súčasnému prezidentovi Vladimirovi Putinovi opäť kandidovať za šéfa Kremľa. Informovala o tom agentúra TASS. Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | tasr


Dlhoročný politický poradca republikánov Manafort bol v roku 2019 odsúdený na sedem a pol roka väzenia za daňové zločiny, bankový podvod a sprisahanie, pričom väčšina obvinení súvisela s jeho podnikaním na Ukrajine s politikmi a magnátmi spriaznenými s Ruskom. V máji tohto roka ho však z väzenia prepustili, aby ho ochránili pred nákazou koronavírusom SARS-CoV-2, a zvyšok trestu si odpykával v domácom väzení.

Charlesa Kushnera uznali za vinného po tom, ako sa v roku 2004 priznal k daňovým únikom, ovplyvňovaniu svedkov a nezákonným príspevkom na kampaň, uvádza na svojej webovej stránke agentúra Reuters.

Trump už v utorok omilostil 15 ľudí vrátane dvoch, ktorí boli odsúdení v spojitosti s údajným zasahovaním Ruska do amerických prezidentských volieb v roku 2016, a štyroch žoldnierov odsúdených za zabitie irackých civilistov.

Uviaznutí Slováci z Británie môžu vstúpiť do Francúzska, podmienkou je negatívny test
Občania SR prichádzajúci zo Spojeného kráľovstva, ktorí uviazli na hraničnom priechode, môžu od stredy vstupovať na územie Francúzska. Podmienkou je však negatívny test na ochorenie COVID-19. Môže isť o RT-PCR i antigénový test, ktorý je schopný... Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | tasr