USA zvýšili vojenskú prítomnosť pri ruských hraniciach o 15 percent
22 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Ruský minister obrany Sergej Šojgu informoval, že USA začali s presunom bojových jednotiek z Nemecka do Poľska a pobaltských krajín a že sa zvyšuje prítomnosť amerických lodí v arktickom regióne.


V roku 2020 USA zvýšili prítomnosť svojich bojových lietadiel a lodí v blízkosti ruských hraníc o 15 percent. Oznámil to na rozšírenom zasadnutí kolégia ministerstva obrany Ruskej federácie vedúci oddelenia Sergej Šojgu. Informoval portál vpk.name.

Putin vyhlásil, že Rusko je schopné prekonať americký protiraketový systém
Ruský prezident Vladimír Putin vo štvrtok pripustil, že nové preteky v zbrojení medzi Ruskom a USA sa už začali. Rusko je však pripravené čeliť akejkoľvek výzve, informuje portál Russia Today. Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Diana Zaťková


"NATO považuje Rusko za svoju hlavnú hrozbu a buduje svoj vojenský potenciál v blízkosti našich hraníc. Intenzita prieskumných a demonštračných akcií amerických lietadiel a lodí v blízkosti ruských hraníc sa v porovnaní s minulým rokom zvýšila o 15 percent," vyhlásil minister Šojgu.

Ruský minister obrany taktiež povedal, že USA podnikajú systematické kroky na alokovanie svojich vojenských síl v blízkosti ruského územia. Pentagon začal presúvať bojové jednotky z Nemecka do Poľska a pobaltských krajín a prítomnosť amerických lodí v arktickom regióne sa stále zvyšuje.

"Cvičenia NATO, ktoré sa súčasne uskutočňujú na západnej, južnej a východnej hranici Ruska, sa stali systémovými. Len v auguste a septembri sa ich zúčastnilo 55 bojových lietadiel vrátane strategických bombardérov a 12 lodí - nosičov vysoko presných zbraní," uviedol minister s tým, že ozbrojené sily RF tieto a ďalšie cvičenia pozorne sledovali a prijali recipročné opatrenia.

Prezident Putin zúri, Ruská protivzdušná obrana je pod obrovským tlakom cudzích špionážnych letov
"Tridsať zahraničných špionážnych lietadiel sa neustále motá okolo ruských hraníc" - tvrdí časopis The National Interest, USA. Čítať ďalej
10 | 12 | 2020 | Ivan Brožík