Šutaj Eštok: „Papaláš Matovič chce minúť sedem miliónov na vlastnú propagandu!“
21 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Premiér Igor Matovič krátko po voľbách zahlásil, že by chcel mať vládne noviny. Zdá sa, že si tento sen chce tvrdošijne presadiť napriek tomu, že všade naokolo zúri COVID-19 a peňazí pritekajúcich do štátneho rozpočtu je z rozličných príčin stále menej a menej.


Peniaze v súčasnosti nepotrebujú iba krachujúci podnikatelia a vykrytie svojich strát pre obmedzené či dokonca zatvorené prevádzky, financie by určite privítali aj školy, ale najmä zdravotníctvo, ktoré je vo veľmi zložitej situácii. No a práve v takejto zložitej situácii si mala vláda premiéra Matoviča schváliť takmer 7,5 milióna eur na vydávanie svojich novín, informuje portál 1.pluska.sk.
 Štát v čase zúriacej pandémie našiel voľných sedem miliónov

Slováci zrejme pri všetkých tých starostiach, ktoré v ostatných mesiacoch majú, aj na nejaké sľubované vládne noviny, ktoré ich mali informovať o tom, čo sa vo vláde deje, zabudli. Igor Matovič, pre ktorého boli jednou z priorít, ale zrejme nie. Zvláštne ale je, že o situácii okolo nich údajne nič nevie ani tlačové oddelenie Ministerstva kultúry. „Celé je to v kompetencii Úradu vlády,“ povedal pre denník Plus Jeden deň hovorca Matúš Bystriansky.

Poslanec Matúš Šutaj Eštok si ale myslí niečo iné a podľa neho je už všetko dohodnuté a premiér vraj plánuje minúť na vlastnú propagandu obrovský balík peňazí, až 7 miliónov eur. Celkom jasne svoj názor prezentoval aj vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti. „Papaláš Matovič chce sedem miliónov eur na vlastnú propagandu, Štát totiž našiel voľných sedem miliónov eur. V čase keď zúri pandémia, ekonomika prudko klesá a tisícky ľudí nemajú z čoho žiť je to výborná správa, začína uštipačne poslanec za Hlas-SD svoj príspevok.



Koaličný poslanec Kollár kritizuje návrh vydávať vládne noviny
Poslanec Miroslav Kollár (Za ľudí) ocenil, že programové vyhlásenie vlády (PVV) vytvára priestor na štrukturálnu reformu fungovania verejnej správy, špeciálne územnej samosprávy. Víta ambíciu podpory silných a nezávislých verejnoprávnych... Čítať ďalej
29 | 04 | 2020 | TASR

Noviny namiesto ochranných pomôcok či nemocničných postelí

Pellegriniho stranícky kolega ďalej naznačuje, že za túto sumu sa dá niekomu pomôcť. „Len v zdravotníctve by sme za to vedeli nakúpiť 100.000 ochranných prostriedkov, vrátane oblekov, respirátorov a rukavíc. Alebo otvoriť 1000 nových nemocničných lôžok po celom Slovensku. Alebo ešte lepšie, na celý ďalší rok si za to môžeme zaplatiť vyše 500 nových zdravotných sestier. A to hovorím len o zdravotníctve,“ pokračoval parlamentný poslanec, ktorý dodal, že určite každý z nás by najlepšie vedel, čomu všetkému by mohla takáto obrovská suma v tejto ťažkej situácii napomôcť. Vzápätí ale prešiel na utajovaný materiál, a pokladá otázku, či ľudia vedia, na čo chce tých sedem miliónov použiť papaláš Matovič. „Podľa utajovaného materiálu je to na vlastnú propagandu,“ dáva Šutaj Eštok hneď aj odpoveď.

„Nie na ochranné pomôcky, nemocničné postele alebo čokoľvek iné. Chce si za to zaplatiť vládne noviny, ktoré ho budú musieť celý čas vychvaľovať,“ hovorí na videu so sarkastickým úsmevom. „Je to hanba, papalášstvo a výsmech všetkým ľuďom na Slovensku! Vyzývam preto premiéra a papaláša v jednej osobe Igora Matoviča, aby okamžite upustil od zámeru minúť na vlastnú propagandu takmer sedem miliónov eur, a verejne sa za tento šialený nápad ospravedlnil,“ zakončil svoje video poslanec za Hlas-SD.

Hlina a Drucker chystajú opozičné noviny ako protiklad k Matovičovým vládnym
Vládne noviny, ktorých vznik oznámil premiér Igor Matovič (OĽaNO), zrejme dostanú konkurenciu. Predstavitelia mimoparlamentných strán Alojz Hlina (expredseda KDH) a Tomáš Drucker (predseda Dobrej voľby) totiž chystajú ich náprotivok - Opozičné... Čítať ďalej
16 | 06 | 2020 | TASR