Pozitívni nadľudia u nás nemusia nič
21 | 12 | 2020 I Ivan Brožík



Iba nedávno hlavný hygienik len tak "popri" informoval, že politici nemusia do karantény, na rozdiel od tých obyčajných ľudí, ktorí nepatria k vládnej moci. Najnovšie sa z Británie vrátil vyokopostovvený politik a tiež sa zjavne neobťažoval karanténou, píše DennikN.


Pozitívny vicepremiér Holý sa pred ôsmimi dňami vrátil z Veľkej Británie, lieta tam za rodinou. Vicepremiér zo Sme rodina na priamu novinársku otázku, či si hneď po príchode robil PCR alebo antigénový test, neodpovedal.




Jedným z infikovaných členov vlády je aj vicepremiér pre legislatívu Štefan Holý zo Sme rodina. Ešte pred ôsmimi dňami bol vo Veľkej Británii. „Je všeobecne známe, že moja rodina žije vo Veľkej Británii. Ak mi to moje pracovné povinnosti dovoľujú, snažím sa tak ako každý otec rodiny tráviť čas s rodinou,“ odpísal Denníku N Holý. V Británii sa v posledných dňoch výrazne rozšírila nová mutácia koronavírusu.

Podpredseda vlády, ktorý v stredu informoval o nových opatreniach, sa cíti dobre a priebeh jeho choroby mu umožňuje pracovať v izolácii.

Holý sa z Veľkej Británie vrátil naposledy pred ôsmimi dňami. „Tak ako vždy, dodržiaval som maximum z možných pravidiel a opatrení. Keďže sa na príprave a realizácii opatrení osobne podieľam, som si viac ako väčšina obyvateľstva vedomý rizika, ktoré covid-19 pre zdravie našej spoločnosti predstavuje,“ povedal.

Koronavírus má aj podpredseda vlády Holý, ministerka Milanová je negatívna
Podpredseda vlády pre legislatívu Štefan Holý (Sme rodina) mal pozitívny test na ochorenie COVID-19. Ostáva v karanténe. TASR to potvrdili z Úradu vlády SR. Členovia vlády absolvovali testovanie po tom, čo mal v piatok (18. 12.) pozitívny test... Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | tasr


Podľa pravidiel platných pred týždňom musel každý, kto prišiel na Slovensko z Veľkej Británie, absolvovať domácu izoláciu a najskôr na piaty deň ísť na PCR test alebo musel mať pri príchode negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín.

Od pondelka 21. decembra sa pravidlá pre ľudí prichádzajúcich z Británie zmenili – v súvislosti s mutáciou vírusu. Teraz už každý po príchode z Veľkej Británie musí nastúpiť do domácej izolácie a najskôr po piatich dňoch sa môže dať otestovať. Priepustkou teda už nie je test zo zahraničia, keďže niektoré zahraničné testy danú mutáciu odhaliť nedokážu. Slovensko navyše v pondelok zastavilo lety z Británie.

Vyhláška hlavného hygienika upravuje aj výnimky – tú majú napríklad europoslanci a ich rodiny. Výnimku majú aj štátni zamestnanci, ale len pri výkone práce. To nie je Holého prípad, on sám označuje svoje cesty ako súkromné.

Holý na otázku Denníka N, či má výnimku z týchto pravidiel, od akého ministerstva či úradu a na základe čoho, neodpovedal.

Ak sa Holý vrátil pred ôsmimi dňami, bolo to tesne pred pondelkovým zasadnutím vlády. Tá zasadala potom aj v stredu. V piatok oznámili premiér aj ministri Veronika Remišová a Jaroslav Naď, že majú pozitívne výsledky testu.

Holý tvrdí, že jeho najbližší kolegovia, s ktorými trávi dlhé hodiny pracovného času, neprejavujú žiadne známky ochorenia a majú negatívne PCR testy. „Preto zanechajme, prosím, tieto špekulácie. Navyše, netuším – rovnako ako ktokoľvek iný – ktorou mutáciou vírusu covid-19 som sa nakazil,“ odpovedal Holý.

Sulík a Holý neodovzdali načas majetkové priznania
Dvaja členovia vlády, vicepremiér pre ekonomiku a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) a podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina), neodovzdali načas svoje majetkové priznania. Čítať ďalej
12 | 05 | 2020 | SITA