Utajený svedok: Koho dnes velebíme a koho nenávidíme?
20 | 12 | 2020 I Michal Filek
Facebookovský bloger Utajený svedok (doteraz Svätý otec), ktorý má tisíce fanúšikov a píše zväčša o slovenskej politickej realite, sa pred niekoľkými dňami dopustil zaujímavého hodnotenia politických elít. Kto si to odniesol najviac a kto vyšiel ako spravodlivý? Prečítajte si a zhodnoťte, či má naozaj pravdu. 




Koho teda dnes velebíme?

"Velebíme prezidentku Čaputovú. Prezidentku, ktorá deň pred celoplošným testovaním zdemoralizovala celé Slovensko svojim apokalyptickým vyhlásením že je nerealizovateľné. Prezidentku, ktorá po lete nebola na žiadnej pandemickej komisii, ani krízovom štábe, nikdy neponúkla žiadne zmysluplné riešenie, ale za to verejne útočila na premiéra. Prezidentku, ktorá pretláča neúčinné dobrovoľné testovanie a hovorí o znížení mobility, ale zároveň je proti lockdownu. Pritom je to to isté, ale lepšie to znie. Prezidentku, ktorá s progresívnymi médiami vytĺkajú politický kapitál za účelom diskreditácie predsedu vlády."








Velebíme vraj aj Sulíka. Teda podľa Utajeného svedka človeka, ktorému na zdraví ľudí nezáleží a na všetko pozerá cez peniaze a svoje preferencie. "V čase obrovského nárastu infikovaných je jeho najväčšia starosť otváranie reštaurácii. Človeka, ktorý nie je schopný za 7 týždňov zabezpečiť nevyhnutné testy, pričom ich zabezpečenie trvá týždeň. Týmto ohrozuje zdravotnú situáciu v celej krajine. Človeka, ktorý je proti plošnému testovaniu, ale všetko by pootváral bez ohľadu na počet ľudí v nemocniciach a počet umierajúcich."




Lekári špecialisti sa pýtajú, kto bude zodpovedný za nežiadúce účinky a smrť po očkovaní
Slovenská lekárska únia špecialistov z Košíc adresovala ministrovi Krajčimu, premiérovi Matovičovi a šéfke zdravotníckeho výboru Bitó Cigánikovej otvorený list. V súvislosti so schválenou stratégiou očkovania majú totiž množstvo nejasností.... Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | Michal Filek


Ďalším do radu je Pellegrini. "Človeka, ktorý keď bol vo vláde nevedel zabezpečiť ochranné pomôcky pre ľudí, kupoval predražené a nepotrebné rýchlotesty, zavrel celé Slovensko pri 61 pozitívnych a nikomu nedal žiadne kompenzácie. Človeka, ktorý každý deň hovorí niečo iné podľa toho aký prieskum si zrovna prečíta. Človeka, ktorý by vlastnú rodinu zapredal za nárast preferencií o 1 percento. Človeka bez zodpovednosti, ale keď ju mal, tak sme si rúška sami doma museli šiť."







Utajený svedok zhrnul, že na Slovensku velebíme ľudí, ktorí porušujú nariadenia, organizujú nepovolené zhromaždenia bez rúšok a burcujú aj ostatných ľudí, aby nedodržiavali zákony. Ľudí, ktorí síce nemajú žiadnu inteligenciu, ale spochybňovať vírus, či šíriť dezinformácie a klamstvá vedia ako najväčší odborníci. Sem zaraďuje Kotlebovu bandu a smerákov na čele s Ficom a Blahom.



A koho nenávidíme?

Nenávidíme vraj premiéra, ministra zdravotníctva, hlavného hygienika, či epidemiológov z pandemickej komisie. "A prečo ich nenávidíme? Snažia sa chrániť zdravie a životy ľudí a znížiť nápor na nemocnice nevyhnutnými opatreniami. A keďže sú tie opatrenia medzi ľuďmi nepopulárne, tak je hnev a nenávisť namierená na nich. Sú to ľudia, ktorí oznamujú všetky tie obmedzenia na tlačových konferenciách, pričom ostatné vládne strany sa tvária, že tie obmedzenia sami neschválili a na tlačovkách sa nezúčastňujú."


Podať demisiu by mali Matovič aj Sulík, myslí si Pellegrini
Vládna štvorka je rozglejená ako doteraz azda žiadna iná. Na vine je najmä osobný spor medzi premiérom Matovičom a ministrom Sulíkom. Ich vzájomná nevraživosť štve aj partnerov v koalícii, a teraz sa už k nej ozval aj šéf... Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Kritizujeme vraj premiéra aj kvôli tomu, že presadzuje celoplošné testovanie, pričom jeho výsledok sme videli na Orave, kde tieto regióny sú po zdravotnej stránke najlepšie na Slovensku. Médiá však vyrobili z testovania takého strašiaka, že ľudia radšej budú zavretí doma ako keby sa mali dať otestovať a potom sa môcť voľne pohybovať.






"Žijeme zvláštnu dobu, zvolili sme si za hrdinov populistov, ktorí nenesú žiadnu zodpovednosť alebo sa jej zbavujú. Navrhujú neefektívne riešenia, len aby si nepohnevali verejnosť. Na druhej strane nenávidíme ľudí, ktorí sa snažia situáciu riešiť bez ohľadu na to, či im klesne popularita, ale snažia sa byť zodpovední. Nie vždy im všetko vyjde, ale aspoň sa snažia," dokončil bloger.




„Tá hnusoba je falošnejšia ako úsmev prostitútky!“ šokuje opisom koronavírusu premiér
Igor Matovič nemal v poslednom čase príliš veľa dôvodov na úsmev, ba v istých momentoch, pri opise Richarda Sulíka a jeho krokov, mal na krajíčku slzy. Zdá sa ale, že v jeho prípade nie slnko, ale choroba u neho lieči duševný, a najmä psychický,... Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.