Podať demisiu by mali Matovič aj Sulík, myslí si Pellegrini
20 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Vládna štvorka je rozglejená ako doteraz azda žiadna iná. Na vine je najmä osobný spor medzi premiérom Matovičom a ministrom Sulíkom. Ich vzájomná nevraživosť štve aj partnerov v koalícii, a teraz sa už k nej ozval aj šéf parlamentu.


Na spory medzi šéfom OĽaNO Matovičom a SaS Sulíkom sa už nemôžu pozerať ani dvaja ich koaliční partneri. Urovnať sa ich pokúsila líderka zo strany Za ľudí Veronika Remišová, ktorá zorganizovala stretnutie predsedov všetkých koaličných strán u predsedu Sme rodina Borisa Kollára. Jediný, kto na nej chýbal, bol Richard Sulík, informuje portál 1.pluska.sk.
Sulík na koaličnú poradu neprišiel pre pracovné povinnosti

Remišová iniciovala stretnutie ešte v deň Matovičovho slovného útoku na Sulíka stretnutie pre antigénové testy, ktoré sa konalo v dome, zdravotne ešte stále nie celkom fit, Borisa Kollára. Na stretnutie prišiel aj Igor Matovič, lenže predseda SaS Sulík chýbal. Na verejnosť síce prenikla informácia, že ho jeho partneri na stretnutie nepozvali a naschvál ho obišli, nebola to pravda. Remišová prezradila, že Sulíka oslovila ako prvého, tenže ten mal, žiaľ, už iný nevyhnutný pracovný program. „Každý má svoju pravdu. Chápem obe strany, ale musíme všetci ťahať za jeden povraz,“ povedal po stretnutí Boris Kollár s tým, že keďže ďalšie testy nemáme, musíme pristúpiť k lockdownu.

Šéf parlamentu si myslí, že hádky medzi členmi vlády našej spoločnosti vôbec neprospievajú. „Stretli sme sa, aby sme veci upokojili. Dohodli sme sa, že partnerov nebudeme verejne komentovať. Chcem sa stretnúť aj so Sulíkom,“ prezradil Boris Kollár svoje resumé z nekompletnej schôdzky lídrov koalície. Hádka medzi Matovičom a Sulíkom vznikla pre rýchlosť nákupu antigénových testov. Premiér preto vyzval ministra na odstúpenie a dokonca ho verejne nazval idiotom.

Spory medzi šéfom OĽaNO a SaS sa stupňujú. Tri scenáre, ktoré môžu nastať po Sulíkovom konci
Medzi dvomi lídrami koaličných strán Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom to doslova vrie. Kým premiérovi už netečú iba nervy, ale aj slzy, šéf liberálov si zachováva zatiaľ nad vecou nadhľad. Ako sa to celé skončí? Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Ak je Sulík idiot, Matovič mal dať ihneď návrh odvolať ho

Podľa Veroniky Remišovej má Slovensko vážnejšie problémy, ako hádanie sa, ako to bolo s antigénovými testami. „Keď hasíte požiar, neriešite, kto mal kúpiť hadicu,“ uviedla Remišová v rozhovore v relácii Braňa Závodského Naživo v Rádiu Expres. Hádky v koalícii sú však vodou na mlyn pre opozíciu, ktorá v nich vidí možnosť predčasných volieb. Šéf strany Hlas-SD Peter Pellegrini tvrdí, že keď si premiér Matovič myslí, že Sulík je idiot, tak by mal čo najskôr podať prezidentke návrh na jeho odvolanie.

„Vzhľadom na prejavy a stav premiéra sa však domnievame, že by mal podať demisiu spolu so Sulíkom,“ netají Pellegríni to, s čím by bol najspokojnejší. To ale nechce pripustiť Remišová, podľa nej Slovensko očakáva, že vláda vydrží a bude riešiť problémy v spoločnosti vrátane boja s pandémiou, korupciou, ale aj očistením polície a justície. „Za rohom totiž čaká Fico, Pellegrini a Kotleba,“ varuje líderka Za ľudí s tým, že koalícia sa nesmie rozpadnúť.

Prečo Matovič neodvolá Sulíka sám? Bráni mu v tom jeho zákernosť, hovorí exminister
Prečo Matovič neodvolá Sulíka sám a nepoverí nákupom AG testov svojich ľudí, najlepšie Krajčiho? Bráni mu v tom jeho zákernosť," napísal na sociálnej sieti bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker. Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Michal Filek