Naď priznal, že nemá ľahký priebeh ochorenia
20 | 12 | 2020 I Michal Filek

Minister obrany Jaroslav Naď z domácej karantény, v ktorej sa lieči z ocherenia COVID-19, opísal svoj posledný pracovný týždeň v tomto roku. Čo je však závažnejšie, minister priznal, že ochorenie uňho nemá ľahký priebeh. Skôr naopak. 




"Týždeň je napokon iný ako všetky doteraz. Mám COVID-19. Som rád, že napriek tomu, že priebeh vôbec nemám ľahký, s vysokými teplotami a bolesťou celého človeka, zatiaľ zvládam tento boj sám doma bez pomoci zdravotníkov. Majú toho naozaj dosť. Ďakujem vám všetkým za podporu a správy, veľmi si to cením. Prosím dávajte na seba pozor!" odkázal z domáceho lôžka.


Minister potom fanúšikom predstavil, čo všetko sa mu podarilo stihnúť pred nástupom do karantény. Privítal, napríklad, prezidentku Zuzanu Čaputovú a spolu s náčelníkom generálneho štábu Danielom Zmekom prostredníctvom videokonferencie poďakovali vojakom v zahraničných operáciách v Afganistane, Lotyšsku, na Cypre a v Bosne a Hercego ine.



"Zatelefonovali sme si s ministerkou obrany Nemeckej spolkovej republiky Annegret Kramp-Karrenbauerovou, aby sme zhodnotili pokrok v oblasti bezpečnosti a obrany v rámci EÚ a NATO a dohodli sa na ďalšej spolupráci oboch krajín, vrátane oblasti boja proti hybridným hrozbám a v obrannom priemysle."





Úplne posledné, čo stihol pred nástupom do karantény, bol telefonát s fínskym ministrom obrany Jyri Häkämiesom. Jednou z tém rozhovoru bola aj budúcnosť projektu bojových obrnených vozidiel 8x8, ktorými chce Naď vybaviť ozbrojené sily.




A na záver z lôžka dodal: "Ľudia v rezorte obrany naozaj makajú a ja som im veľmi vďačný. Prišiel však čas pre mňa na liečenie a pre ľudí na oddych a vianočné sviatky v kruhu rodiny. S týždňom v obrane sa ohlásim opäť v novom roku. Majte sa krásne a prajem úžasné Vianoce a šťastný nový rok!"



Za 50 miliónov od Američanov kúpi Naď dva vrtuľníky Black Hawk
Ponuku na 50 miliónov dolárov od USA plánuje rezort obrany využiť na kúpu dvoch vojenských viacúčelových vrtuľníkov UH-60M Black Hawk s výbavou a dovybavenie ďalších dvoch, ktoré už vlastní. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) to uviedol v... Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | tasr