Bieloruskú miss prepustili po 42 dňoch z väzenia
20 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Bieloruská kráľovná krásy Oľga Kizinková bola prepustená z väzenia. Za mrežami strávila šesť týždňov kvôli účasti na nepovolených zhromaždeniach proti prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi,  informuje portál Russia Today.




Kizinková bola uväznená 8. novembra a pôvodný 12-dňový trest jej bol dvakrát predĺžený po tom, čo ju dôkazy spojili s účasťou na ďalších dvoch protivládnych protestoch. Bývalá miss Bieloruska sa netajila svojím odporom proti Lukašenkovi a pravidelne zverejňovala fotografie z protestov v Minsku.

Kizinková v rozhovore pre bieloruský web tut.by opísala, ako spala na zemi bez kúrenia zabalená do oblečenia, aby sa zahriala. Teraz, keď je na slobode, však neplánuje utiecť z krajiny. "Chcem tu žiť, mám tu veľa priateľov, vôbec som netušila, koľko. Ani neuvažujem o odchode, milujem svoju vlasť, chcem tu žiť a pracovať,“ povedala misska.

Hviezdička z Instagramu zavraždila svoju matku a zaživa jej vyrezala srdce a orgány
Dvadsaťjeden ročnú moldavskú influencerku z Instagramu, Annu Leikovich zadržali pre podozrenie z vraždy svojej 40 ročnej matky. Dôvodom malo byť obvinenie dcéry matkou, že je závislá od drog. Leikovič sa pri vypočúvaní na súde smiala. Informáciu... Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | Petra Demková


Politické prostredie v Bielorusku je nestabilné od 9. augusta, keď v prezidentských voľbách v krajine zvíťazil úradujúci prezident Lukašenko. Podľa oficiálnych výsledkov, ktoré boli podľa opozície zmanipulované, za dlhoročného lídra hlasovalo 80,1 percenta voličov, zatiaľ čo za vedúcu kandidátku opozície Svetlanu Cichanovskú hlasovalo iba 10,12 percenta voličov.

Po zatvorení volebných miestností sa začali demonštrácie proti údajnému falšovaniu výsledkov. Odvtedy sa v celej krajine pravidelne konajú protesty, v ktorých demonštranti požadujú demisiu prezidenta.

Rusko začalo práce na výrobe nového strategického bombardéra PAK DA
V posledných dňoch sa ruské strategické tajné bombardéry PAK DA stali stredobodom pozornosti svetových médií. Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že výroba prototypu sa začala. Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | Ivan Brožík