Polícia zadržala muža z nepovoleného zhromaždenia. Prečo sú ale politici na slobode?
19 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Po nepovolených zhromaždeniach sa polícia zastrájala, že bude konať. Stalo sa. Včera zadržali jedného z podozrivých, ktorý mal volať ľudí na protestovanie.


Ako sľúbili, tak činia. Polícia preveruje verejné nepovolené zhromaždenie, ktoré sa konalo vo štvrtok 17. 12. na Hodžovom námestí v Bratislave a na základe dôkazov bol na druhý deň zadržaný podozrivý 40-ročný muž, ktorému už bolo vznesené obvinenie z prečinu podnecovania, uvádza portál cas.sk.
V sobotu budú policajti monitorovať ulice Bratislavského kraja

O zadržaní muža informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. „Obvinený muž z okresu Poltár mal na Hodžovom námestí oslovovať okoloidúcich, aby sa pridali k zhromaždeniu. Vyzývať na účasť mal aj prostredníctvom živého vysielania na sociálnej sieti,“ spresnila Mihalíková a dodala, že muž mal svojím konaním verejne vyzývať na „hromadné neplnenie dôležitej povinnosti uloženej uznesením vlády SR“.

Obvinený muž sa momentálne nachádza v cele policajného zaistenia. „Poverený príslušník zároveň spracoval pre prokurátora podnet k podaniu návrhu na vzatie obvineného do väzby, skonštatovala na záver hovorkyňa, ktorá pripomenula, že policajti budú v sobotu monitorovať verejný poriadok v uliciach Bratislavského kraja. Dôvodom je dodržanie protipandemických opatrení. „V prípade zistenia protiprávneho konania budú policajti postupovať v súlade so zákonom o Policajnom zbore,“ upozornila verejnosť policajná hovorkyňa. V súvislosti so zadržaným mužom sa mnohí možno spýtajú, prečo polícia doteraz nezadržala žiadneho z politikov, ktorí verejne cez sociálne siete zvolávali v novembri na zhromaždenia v Bratislave? Tí sa dajú predsa identifikovať veľmi ľahko... Či ani nie?

Za protesty stíhajú aj jedného politika, potvrdil policajný prezident
Prezident policajného zboru, Peter Kovařík, na tlačovej konferencii dnes informoval, že polícia vedie viaceré trestné stíhania voči osobám, ktoré zvolávali na protesty. Reagoval tak na výčitky verejnosti, médií a politikov, že polícia nekoná... Čítať ďalej
15 | 12 | 2020 | Petra Demková