Žiga vypovedá na NAKA: "Nikdy som úplatok nedal"
18 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Bývalý minister hospodárstva, špičkový politik SMERu a teraz HLASu a v súčasnosti poslanec Národnej rady Peter Žiga momentálne vypovedá na NAKA. Obvinenie z korupcie odmieta.


Vyšetrovateľ NAKA včera politika obvinil z podplácania. „Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie za prečin podplácania podľa § 333 odsek 1, odsek 2 písm. b) Trestného zákona poslancovi NR SR, Ing. P.Ž.," informovala polícia na svojom facebooku. Správu prevzal portál 1.pluska.sk.

Peter Žiga tvrdí, že netuší, prečo proti nemu bývala štátna tajomníčka Monika Jankovská vypovedá proti nemu. Exminister všetky obvinenia poprel a ešte pred začiatkom výsluchu povedal, že ide o výmysel a fabuláciu. „ Nikdy som úplatok nedal," povedal pre televíziu Markíza, ktorá o jeho výsluchu na NAKA informovala.

Žiga odišiel zo strany Smer do Hlasu, strany bývalého premiéra Petra Pellegriniho. Je poslancom a aj preto ho podľa ústavy nemožno vziať do väzby bez súhlasu parlamentu.

„Peter Žiga chcel cezo mňa uplatiť sudkyňu!“ tvrdila Jankovská vyšetrovateľovi
Exminister Peter Žiga sa stále tvári akoby sa ho kauza jeho rodinného príslušníka netýkala, lenže Monika Jankovská v inej jeho kauze tvrdí pravý opak. Práve on totiž mal, podľa nej, snahu uplatiť sudkyňu pri jej rozhodovaní. Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.