Kremeľ vie, že zahraničné štáty budú zasahovať do ruských volieb v roku 2021, tvrdí Putin
18 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Moskva je pripravená prekaziť pokusy zahraničných štátov o zasahovanie do dôležitých ruských parlamentných volieb, ktoré sa majú konať na jeseň 2021, informuje portál RT.


"Určite sa pokúsia zasiahnuť, robia to stále, a nielen v našich voľbách - prakticky na celom svete. Vieme o tom a pripravujeme sa na to," uviedol Putin počas svojej výročnej tlačovej konferencii.

Podľa prezidenta budú zahraničné národy zasahovať do ruských volieb iba vtedy, ak „drvivá väčšina ruských občanov“ nepochopí, že musia odolať takýmto zásahom.

"Musíme si určiť svoj vlastný osud. To je mimoriadne dôležité pre vnútorný stav našej spoločnosti,“ ďalej poznamenal ruský prezident.

„Trump je monštrum, nie môj otec,“ tvrdí dcéra zavraždeného iránskeho generála Solejmáního
Dcéra zavraždeného iránskeho generála Gásema Solejmáního sa objavila v relácii od portálu RT, kde prehovorila s hostiteľom Afshinom Rattansim v jej prvom veľkom medzinárodnom rozhovore takmer rok po vražde jej otca. Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Marek Molnár


Putin tiež uviedol, že Rusko má bezprecedentnú otvorenosť, pokiaľ ide o voľby, pričom by rád podporil ďalšiu transparentnosť, aby si udržal dôveru verejnosti počas volebného procesu.

„Sme samozrejme otvorení spolupráci s našimi partnermi, otvorení medzinárodným pozorovateľom. Je pravdepodobné, že nikde na svete nie je tak otvorený priestor ako tu,“ uviedol s tým, že veľa štátov v USA zakazuje zahraničným pozorovateľom monitorovať ich voľby.

Ruské parlamentné voľby sa majú konať v septembri budúceho roku. Očakáva sa účasť najmenej 16 strán.

Lavrov odsúdil „neprijateľnú koloniálnu mentalitu“ EÚ v Bosne
Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov skritizoval odmietnutie bosnianskeho moslima a chorvátskeho predstaviteľa stretnúť sa s ním v Sarajeve, pričom údajne konali podľa pokynov vonkajších síl, ktoré sa nezaujímajú o mier v Bosne, informuje portál... Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Marek Molnár