Kolíkovej rezort: Zranenia policajného exprezidenta Lučanského nezavinila cudzia osoba
18 | 12 | 2020 I sefredaktor
K zraneniu obvineného bývalého policajného prezidenta Milana L. došlo bez zavinenia inej osoby. Potvrdila to kontrola na základe poverenia ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí), informovala TASR. Z kontroly vyplýva, že postup Zboru väzenskej a justičnej stráže bol v tejto súvislosti adekvátny a zákonný.

Kontrolu vykonala štvorčlenná kontrolná skupina poverených zamestnancov ministerstva spravodlivosti. Kontrola vyhodnotila všetky relevantné záznamy z Ústavu na výkon väzby Prešov vrátane kamerového záznamu a ďalšie informácie získané priamo v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne od ošetrujúceho lekára a samotného obvineného.

Výsledok kontroly potvrdil, že k zraneniu Lučanského došlo bez zavinenia inej osoby. "Žiadna z informácií prezentovaná médiami k okolnostiam vzniku poranenia (napadnutie), rozsahu poranení (krvácanie do mozgu, viacnásobná zlomenina nadočnicového oblúka, opakovaná resuscitácia, oko mimo očnej jamky, 11-hodinová operácia) nebola potvrdená, respektíve bola vyvrátená," vyhlásil hovorca MS SR Bubla.

Policajný exprezident sa mal zraniť nešikovným pádom vo väzbe v Prešove. Zranené má mať oko. Právny zástupca Milana L. Matúš Beresecký potvrdil, že k zraneniu nedošlo úmyselným a ani cudzím zavinením.