Bihariová vyzýva ľudí, aby nešli do kostola. "Boh nestojí o takéto obety," hovorí
18 | 12 | 2020 I Michal Filek

Politička Irena Bihariová reagovala rozpočito na status Anny Záborskej, ktorá sa na facebooku vytešovala z toho, že účasť na bohoslužbe zostáva výnimkou zo zákazu vychádzania. "Buďme rozumnejší, ako pani Záborská. Venujme myšlienky Bohu bez toho, aby sme ohrozovali seba, aj iných, napísala vo svojom statuse. 




"Keď už sa niekto teší, že ostali zachované masové stretnutia počas vianočných omší, potom prepáčte moju netaktnú poznámku, ale ozaj neviem, v akého Boha verí. Lebo ten, ktorého sviatok narodenia na Vianoce slávime, by takýchto vierozvestcov prvých hnal z chrámu. Boh neznáša pretvárku a všetky plané okázalosti okolo, ak v tom chýba láska. Nuž kde v tomto je láska a čo je to za lásku, ak dopustí riskovať zdravie iných? A ešte sa tešiť, že mi to vlastne nikto nezakázal," napísala Bihariová.

 

Spevák Robo Papp: Tituly nikomu múdrosť nepriniesli a pánovi Mikasovi už vôbec
Spevák sa opäť pustil do hlavného hygienika. Nepáčia sa mu pravidlá, ktoré zavádza. Teraz je to konkrétne to, že reťazce by nemali cez sviatky predávať iný tovar, len potraviny. Papp je presvedčený, že Slováci sú finančne na tom tak zle, že si... Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Petra Demková


Podľa političky je v statuse pani Záborskej vlastne všetko. "Je to symptomatická ukážka všetkého toho marazmu, v akom sme sa ocitli. Je to dokonalé demaskovanie toho, o čo tu vlastne celý čas ide: krajina je 9 mesiacov v rozvrate, desaťtisíce rebelov bez akejkoľvek reakcie donucovacích orgánov povstalo proti autorite štátu, miesto atómovej bomby na vírus kladieme míny pod piliere právneho štátu, štátny rozpočet dosiahne rekordný deficit, ale ľudia naďalej nemajú ani prácu, ani peniaze, ba ani kúštik nádeje či nebodaj istoty, čo s nimi bude ďalej. Do toho pribúdajú mŕtvi a zdravotnícky personál opakovane varuje, že viacej už neznesie."

A v tomto celom mori problémov si, podľa nej, z klobúka vytiahneme akurát tie dve najlepšie riešenia: "Hybridne mačkopsovitý, povinne nepovinný „lockdown“ a ako vianočný darček dve nové ľudské práva". Právo na lyžiarsky vlek a právo na cestu na bohoslužbu.


"Nuž, ozaj nám toho veľa nezostalo, než sa pomodliť. Buďme však rozumnejší ako pani Záborská a venujme čas, pozornosť a myšlienky bohu bez toho, aby sme tým ohrozovali seba aj iných. Verte mi, boh je príliš milostivý na to, aby stál o takéto obety," odporúča na záver Irena Bihariová.

 

Ministri idú do karantény, podstupujú tiež testy na nový koronavírus
Lídri koaličných strán a členovia vlády, ktorí boli v kontakte s predsedom vlády SR Igorom Matovičom (OĽANO), nastupujú do domácej karantény, prípadne podstupujú testy. Pre TASR to potvrdili v nadväznosti na oznámenie o tom, že premiér má nový... Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | tasr