U zdravotníčky z Aljašky sa po aplikácii vakcíny od Pfizeru objavila silná alergická reakcia
17 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Zdravotnícka pracovníčka na Aljaške bola hospitalizovaná s vážnou alergickou reakciou po tom, čo bola zaočkovaná vakcínou proti Covid-19 od spoločnosti Pfizer, informuje portál RT.


Po silnej alergickej reakcii zostáva zdravotníčka hospitalizovaná v nemocnici, informoval portál New York Times s odvolaním sa na tri zdroje, ktoré majú k dispozícii správu o zdraví obete. Pracovisko ani bydlisko zdravotníckej pracovníčky neboli zverejnené a taktiež neboli zverejnené žiadne ďalšie podrobnosti o jej zdravotnom stave.

„Spoločnosť Pfizer spolupracuje s miestnymi zdravotníckymi úradmi na vyhodnotení správy o potenciálnej závažnej alergickej reakcii,“ uviedla spoločnosť v stredajšom vyhlásení a zaviazala sa, že „bude pozorne sledovať všetky správy naznačujúce závažné alergické reakcie po očkovaní“.

Ďalej farmaceutická spoločnosť dodala, že „v ich klinických testovaniach neboli identifikované žiadne signály vzbudzujúce obavy o závažných alergických reakciách spojených s vakcínou.“

„Trump je monštrum, nie môj otec,“ tvrdí dcéra zavraždeného iránskeho generála Solejmáního
Dcéra zavraždeného iránskeho generála Gásema Solejmáního sa objavila v relácii od portálu RT, kde prehovorila s hostiteľom Afshinom Rattansim v jej prvom veľkom medzinárodnom rozhovore takmer rok po vražde jej otca. Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Marek Molnár


Reakcia bola údajne podobná anafylaktickému šoku, ktorý utrpeli viacerí zdravotnícki pracovníci vo Veľkej Británii, kde bola začiatkom tohto mesiaca schválená vakcína Pfizer-BioNTech. Jedna z postihnutých Britiek mala v minulosti alergiu na vajcia, aj keď výrobca trval na tom, že v jej zložení nie sú žiadne prísady súvisiace s vajíčkami.

Britské zdravotnícke úrady varovali ľudí s anamnézou „anafylaxie vakcíny, liekov alebo potravín“ pred zaočkovaním proti Covid-19 a navrhli, aby zariadenia zriadené na podávanie vakcíny boli vybavené „resuscitačným zariadením“.

Aj keď spoločnosť nehlásila žiadne alergické reakcie medzi účastníkmi klinických testovaní, jedinci s lekárskymi alergiami a ktokoľvek, kto niekedy utrpel „závažnú nežiaducu reakciu spojenú s vakcínou“, boli zo štúdií osobitne vylúčení a lekárom sa odporúča, aby tieto reakcie sledovali.

Google sa sťažuje na nové zákony EÚ, ktoré majú obmedziť vplyv technologických gigantov
Americká spoločnosť Google sa sťažuje, že navrhované nové zákony EÚ zamerané na obmedzenie dominancie technologických gigantov sa zameriavajú iba na „niekoľko konkrétnych spoločností“, informuje portál RT. Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Marek Molnár