Čo sa deje s Matovičom? Prespáva ešte vôbec doma, alebo na našej ambasáde v Rakúsku?
17 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Pamätáte sa ešte ako po voľbách chcel novozvolený premiér Matovič chodiť bez ochranky? Dnes je to všetko zabudnuté a okrem vozenia sa v opancierovanom aute sa teraz dokonca šíria špekulácie, že si našiel prechodný azyl v susednom Rakúsku.


Informácie o tom, že Igor Matovič trávi noci u rakúskych susedov sa šíria už niekoľko dní. Po protestoch zopár stoviek nespokojných ľudí priamo pred jeho novým trnavským domom sa tomu v podstate ani nie je čo čudovať. Aká je skutočná pravda zisťoval denník Plus Jeden deň.
Obmedzil statusy a na tlačovkách je akýsi mĺkvy

Rozličných otázok okolo premiéra pribúda najmä v poslednom čase, keď je jeho správanie trochu čudné, pretože inokedy nezameniteľný a výrazný Matovič za posledné dni akosi stíchol. Či za to môže už spomínaná ostrá kritika verejnosti, ale i prezidentky, niektorých vedcov, koaličných poslancov a politológov, alebo niečo iné, sa zatiaľ môže len špekulovať. Od návratu z Bruselu totiž na sociálnej sieti inak veľmi aktívny premiér napísal len niekoľko krátkych statusov a do včerajšieho rokovania vlády sa len raz vyjadril k možnému lockdownu.

V posledných dňoch sa dokonca stránil aj tlačoviek, čo bolo evidentné najmä na tej pondelňajšej po rokovaní vlády, keď ho zastupovali minister zdravotníctva Marek Krajčí, minister hospodárstva Richard Sulík a podpredseda vlády Štefan Holý, ale neukázal sa ani na včerajšej tlačovke o sprísnených opatreniach počas vianočných sviatkov. Na Úrad vlády prišiel až po nej a nedočkavým novinárom venoval iba pár slov.

Kritika sa na Matoviča valí aj z vlastných radov. Podá pod tlakom demisiu?
Pred voľbami milovaný, teraz nenávidený. Aj taký je politický život Igora Matoviča, ktorému sa lámu nohy na jeho premiérskej stoličke najmä pre jeho zle manažovaný a najmä chaotický boj proti koronavírusu, ale aj komunikácia s... Čítať ďalej
14 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Aj Trnavčania si všimli, že sa doma moc nezdržiava

A môžeme pokračovať ďalej. V utorok Matovič prijal pozvanie na účasť v panelovej diskusii k plánu obnovy, ktorá sa konala na ministerstve financií a premiér sa na nej zdržal približne dve hodiny. Počas krátkeho brífingu so šéfom rezortu financií Eduardom Hegerom bol tiež mimoriadne tichý, iba pár slovami pochválil  prácu ministrov hnutia za OĽaNO, ale inak sa držal bokom. Do Trnavy v ten deň dorazil až krátko pred 21. hodinou v opancierovanom vozidle a ďalšie ho nasledovalo. Z limuzíny vystúpil najskôr ochrankár, ktorý sedel vedľa vodiča, a odomkol bránu pred domom aj dvere na dome. Medzitým vystúpil aj druhý ochrankár a otvoril premiérovi dvere na aute. Zrýchleným krokom sa odobrali k domu a ochrankári následne odišli.

V prednej časti príbytku sa pred príchodom Matoviča nesvietilo, redaktori Plus Jeden deň tak iba hádali, či sa jeho rodina uchýlila do zadnej časti, alebo sa v nej vôbec nenachádzala. Faktom však je, že noc pred stredajším rokovaním vlády strávil premiér doma. Viacero zdrojov pritom denníku v posledných dňoch potvrdilo, že predseda vlády sa už dlhšie zdržiava mimo svojho trnavského domu. Niektoré dokonca tvrdili, že prespáva na slovenskej ambasáde vo Viedni. To, že Matovič sa nezdržiava doma, sa hovorí i medzi Trnavčanmi. S otázkou denník Plus Jeden deň oslovil aj Úrad vlády, ten ho však odkázal na samotného premiéra, ktorá ale na otázky do uzávierky neodpovedal a odpoveď nedostal denník ani od šéfa poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša.

Kollár naložil Matovičovi: „Igor, pre debila je každý debil!“
Zvláštne, pred voľbami si v parlamente nevedeli prísť na meno, teraz sú spolu v koalícii. Veru, aj také sú cesty politikov na Slovensku. Človek sa teda nemôže diviť, že vzťahy vo vládnej koalícii sú teraz také, aké sú. Čítať ďalej
14 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.