Slovensko má väčšie problémy, ako riešiť citové rozpoloženie Matoviča, reaguje Sulík
17 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič

Premiér Igor Matovič dnes obvinil Richarda Sulíka, že sú mu ukradnuté životy ľudí a vyzval ho k demisii. "Mrzí ma, že máme idiota za ministra hospodárstva", povedal Matovič na adresu Sulíka.


Premiér Igor Matovič dnes v diskusnej relácii rádia Expres, Na živo s Braňom Závodským, vyzval ministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby podal demisiu. Jadrom aktuálneho sporu je nákup antigénových testov, ktoré vláda ministerstvu hospodárstva zadala ešte v novembri, ale dodnes ich ministerstvo hospodárstva neobstaralo. Dôvodom bolo nepresné zadanie z Ministerstva zdravotníctva SR.

"On sa ani nepokúsil o nákup testov. Jemu sú tie životy ľudí ukradnuté. Ako može povedať, že načo chceme znižovať krivku, keď znovu narastie? Nemôžem sa na to už pozerať. Môže nakúpiť testy, aby zachránil životy ľudí a on to neurobí. Je mi z neho na vracanie a je mi z toho do plaču," emotívne prehovoril Matovič.

Matovič použil ako príklad Fínsko, kde je situácia s koronou stabilizovaná a pandémiu zvládajú dobre. "My máme Richarda. Potrebuje kritizovať opatrenia vlády. Keď to povie vlastný človek z koalície a spochybňuje rozhodnutia hygienika a koaličných partnerov, tak aj ostatní si povedia, že na tom bude niečo pravdy. Potom to spôsobuje, že nám tu zomiera takmer stovka ľudí denne," pokračoval premiér v kritike.

Matovič chce, aby dal Sulík demisiu. Rozplakal sa v priamom prenose
Premiér Igor Matovič dnes v diskusnej relácii rádia Expres, Na živo s Braňom Závodským, vyzval ministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby podal demisiu. Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič


Spory dvoch koaličných lídrov sa ťahajú už mesiace. Dnes však prišiel moment, ktorý môže všetko zmeniť. Zdá sa, že vyhrotenejšie ešte neboli. Premiér Igor Matovič dnes totiž v relácii Braňo Závodský naživo Rádia Expres vyzval vicepremiéra a ministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby do Vianoc podal demisiu. Nazval ho pritom idiotom.

Na záver relácie totiž Matovič povedal. "Ťažko sa mi hovorí, bol by som rád, aby sme spoločne žili normálny život a normálne Vianoce. Asi si to budeme musieť tak spolu odtrpieť. Mrzí ma situácia, do akej sme dospeli. Mrzí ma, že som sníval sen o troch týždňoch testovania v decembri a že si urobíme normálne Vianoce. Mrzí ma, že máme idiota za ministra hospodárstva, ktorý nie je schopný nakúpiť testy, aby sme si zachránili životy a zdravie, aby sme si ochránili ekonomiku a aby sme deti dostali do škôl a otvorili reštaurácie. Mrzí ma to, prepáčte, možno som zlý premiér. Ale tieto následky nemienim znášať," povedal na záver s plačom v hlase premiér.

"Strana SaS neprišla do vlády vyplakávať, ale tvrdo pracovať, aby presadila čo najviac zo svojho programu. Slovensko má teraz väčšie problémy, ako riešiť citové rozpoloženie Igora Matoviča," reagoval Richard Sulík cez svoju hovorkyňu Katarínu Matejkovú.