Spolumajitelia Esetu zamlčiavali kontakty s ľuďmi podozrivými z korumpovania súdov
16 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Je podozrivo veľké ticho okolo vzťahov spolumajiteľov Esetu a Denníka N) s Kočnerom a Zoroslavom Kollárom.


"Už uplynulo pätnásť dní odvtedy, čo sme poslali spolumajiteľovi Esetu Rudolfovi Hrubému otázku, či bol pri svojom vlastníckom vstupe do Slovakia Ring v kontakte so Zoroslavom Kollárom, dlhodobým majiteľom Slovakia Ring. Takisto sme Hrubého poprosili o vysvetlenie bližších okolností, kedy presne došlo k zmene vlastníka tejto spoločnosti a ak náhodou nebol v priamom obchodnom vzťahu so Zoroslavom Kollárom, akým spôsobom teda došlo k zmene vlastníctva tejto firmy." Pripomína portál postoj.sk.


"Rudolf Hrubý na naše otázky nijako nereagoval. Napokon, nijaké verejné vysvetlenie neponúkol ani pred mesiacom a pol, keď organizácia Transparency International Slovensko (TIS) na svojom facebooku upozornila, že po dvoch rokoch pátrania konečne zistila, že „popri dlhodobých konateľoch L. Csókovi a P. Čulíkovi je dnes už oficiálnym spolumajiteľom okruhu aj jeden z najbohatších Slovákov Rudolf Hrubý“." Dodáva ešte postoj.sk.

Zdroj sa odvoláva na TIS: "Oficiálna stopa Zoroslava Kollára v Slovakia Ringu, kde figuroval v Dozornej rade aj spolu s Norbertom Bödörom, sa končí v lete 2017, keď začal zákon vyžadovať od firiem so štátnym biznisom preukázanie majetkovej štruktúry. Slovakia Ring sa odvtedy tváril, že konečnými užívateľmi výhod sú ľudia z Cypru a Filipín. Transparency sa obrátila na súd, keďže Slovakia Ring podozrievala, že zatajuje skutočných vlastníkov, až kým sa v protischránkovom registri objavil nový zápis so slovenskými menami vrátane Rudolfa Hrubého z Esetu."

Threema opäť prehovorila: Komunikáciu s Kočnerom priznal ďalší prokurátor!
Je to naozaj neuveriteľné, ale cez mobilnú aplikáciu Threema komunikoval s Mariánom Kočnerom ďalší prokurátor. Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Postoj. sk pripomína, že zhruba v tom istom čase NAKA zadržala v rámci akcie Víchrica Zoroslava Kollára, ktorý čelí obvineniu zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu, pričom ide aj o machinácie týkajúce sa Slovakia Ringu.

"V spore o Carlton viacerí ľudia z prostredia tvrdili, že za eseťákov vec vybavuje Zoroslav Kollár. Iní aktéri, najmä dnes spolupracujúci kajúcnik v nej tvrdil, že ich právny zástupca kryje nezvyčajné, korupčne sa javiace vzťahy sudkýň so Zoroslavom Kollárom. Jeden z dvojice eseťákov – Rudolf Hrubý – preberá podiel v Slovakia Ringu, ktorý predtým vlastnil Zoroslav Kollár, no tvrdí, že ho takmer nepozná. Podobne ako predtým cez svojho právneho zástupcu odmietol, že by sa stretol s Mariánom Kočnerom, a priznal sa k tomu, až keď sa inak nedalo," sumarizuje reťazec "náhod" postoj.sk.

"Táto zmes by v prípade kohokoľvek iného bola dôvodom na zvýšený mediálny záujem. Pre dvojicu spolumajiteľov Esetu a Denníka N Grunda a Hrubého to však zjavne neplatí." dodáva zdroj na záver.

"Threema ukázala, že spravodlivosť na Slovensku sa dá kúpiť", tvrdí Čaputová
Threema, prostredníctvom ktorej komunikoval obžalovaný podnikateľ Maria K. s viacerými sudcami, prokurátormi i vysokopostavenými politikmi, ukázala, že spravodlivosť na Slovensku sa dá kúpiť. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová v rozhovore pre... Čítať ďalej
26 | 12 | 2019 | SITA