Michal David vás na Vianoce dojme: Vo sviatočnom duete s Magdou Malou spievajú o strate i nádeji
16 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Michal David (60) vydáva nové cédečko "slaďákov" a pri tejto príležitosti vznikol aj špecifický videoklip k songu s Magdou Malou (53) Na krídlach vianočných. Ten má síce sviatočnú atmosféru, aj tak sa v ňom ale objavujú dojemné slová o životných stratách, píše portál Super.


"Ako život šiel, niečo nám dal aj skúšal vziať, tóny Vianoc znejú ďalej. Možno, že si chcel aj keby sám na chvíľu byť. Vďaka, že si zostal, veď ja mám prečo chcieť žiť," spievajú Michal David a Magda Malá vo videoklipe s textom Rudolfa Kubíka.

"S Karlom Gottom a Michalom Davidom sme sa všetci narodili v rovnaký deň. Michal je ako muzikant fantastický, je to absolútny hitmaker a profesionál. Vždy sme spolu vychádzali skvele. Navyše ho mám veľmi rada ako človeka. Je to nesmierne citlivý a empatický človek. V živote mi mnohokrát pomohol, a to nielen po pracovnej stránke. Trebárs po smrti sestry mi bol veľmi nablízku, pomáhal mi dostať sa z mojej bolesti," povedala pre Super.cz Magda Malá.



Speváčka má s Michalom Davidom bohatú históriu vrátane niekoľkých duetov. Prvý prišiel v roku 1988, volal sa Keď sa lúčiš. Nasledovali pesničky Tiché vyznania alebo Chcem žiť bez obáv.

"Mišovi vďačím za to, že ma priviedol na profesionálnu dráhu. Bola som u neho dva roky ako hosť. Moja úplne prvá pesnička od Michala Davida bola Takého chcem ťa mať. Doteraz ju spievam na koncertoch a má veľký úspech," vysvetľuje.

Videoklip k songu Na krídlach vianočných musel vznikať netradične. "Povedali sme si, že takto spolu všetkým poprajeme k Vianociam. Vzhľadom na situáciu som natáčala v Lysej nad Labom, kde som otvárala advent, a Michal vo svojom dome na Tenerife. Pesnička je ale silná tak, že spojí ľudí aj na diaľku," verí Malá, ktorej spoločný song s Davidom sa objavuje na jej rovnomennom cédečku aj na novom Michalovom s názvom Moje zabudnuté slaďáky.

Michal David o predčasnom dôchodku! Som celkom unavený
Šesťdesiatročný muzikant je s rodinkou už ôsmy týždeň vo svojom dome na španielskom Tenerife. "V Prahe teraz nemám čo robiť, pretože naša brandža nemôže vôbec nič, tak sme tu," tvrdí Michal David (60) podľa portálu Aha!. Čítať ďalej
11 | 12 | 2020 | Timotej Dudka