Čo odkázal Chuck Norris na Vianoce Rusom?
16 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Slávny hollywoodsky herec, ktorý tento rok oslávil 80. narodeniny, sa podelil o tajomstvá svojej skvelej formy, prezradil svoj životný štýl a porozprával aj o rodine.


Nech bol Chuck počas jeho dlhého života ktokoľvek - vojak, športovec, herec a spisovateľ ... Teraz vstúpil do biografie tejto hviezdy nový stupeň: Norris začal spolupracovať s vývojármi slávnej videohry World of Tanks. Slávny herec hovorí o viacerých svojich "tajomstvách pre portál „Komsomolskaja pravda“ (kp.ru).

KP: Chuck, naozaj hráš tanky?

"Sledujem trendy a chápem, že videohry sú už neoddeliteľnou súčasťou moderného sveta. Existuje veľa zábavných hier, ktoré vám pomôžu odbúrať stres. Existujú však také, ktoré nielen bavia, ale umožňujú vám naučiť sa aj niečo nové (napríklad o histórii a vojenskej technike). Ak vezmeme do úvahy, že vo World of Tanks je zastúpených v  11 krajinách viac ako 600 obrnených vozidiel, je to vynikajúci príklad práve toho druhého typu hry. Táto hra sa nazýva najväčšie virtuálne múzeum obrnených vozidiel na svete."

KP: Keď ste boli mladí v armáde, slúžili ste v špeciálnych jednotkách vzdušných síl. Pozreli ste sa niekedy na tanky počas rokov služby?

"Haha, Ty sa vyznáš! V rokoch 1958 až 1962, keď som slúžil vo vzdušných silách, bol tank M48A1 Patton chrbticou amerických obrnených síl. A áno, mal som šťastie, že som tento model videl na vlastné oči viackrát."

KP: Ktorej krajine dávate v hre prednosť?

"Všeobecne sa mi veľmi páči spôsob, akým je v hre predstavená americká technológia, a samozrejme, s osobitným záujmom som študoval sovietske legendy, ako sú série KV a IS a legendárne T-34-85."

M.Sarvaš: Kultúra je aj pre tých, ktorí sa na ňu skladajú. /tvorcom/ (ROZHOVOR)
Rozhovor s textárom a manažérom Martinom Sarvašom Čítať ďalej
29 | 10 | 2019 | Imrich Kovačič


KP: Natáčanie videa, venovaného novoročnej udalosti hry sa uskutočnilo v Dallase. Koho tam predstavuješ podľa scenára?

"Vo videu, ktoré sám hrám - sa javím ako akýsi strážca sviatočnej nálady. V príbehu prichádzam na Silvestra do malého horského mestečka. Obyvatelia sa intenzívne pripravujú na voľné sviatočné dni, ale zrazu sa ukáže, že na námestí na vrchole obrovského vianočného stromčeka uviazlo mačiatko. Aby som ho zachránil, šplhám na strom, ale hlaveň tanku nedosahuje na miesto, kde sedí mačiatko. Takže ju len zdvihnem rukami, aby mačka mohla bezpečne zísť z hlavne."

KP: V tomto videu vyzeráte o 30 rokov mladšie ako je váš skutočnývek - aké je tajomstvo tak úžasnej kondície?

"Vždy som viedol aktívny životný štýl a trénoval. Tiež moja manželka Gina sa o mňa veľmi stará - miluje varenie zdravého jedla, takže máme to správne jedlo. Veľa spím, pijem veľa vody a snažím sa na všetko pozerať pozitívne. No, moja mama ešte žije, v máji dovŕši 100 rokov. Gény v mojej rodine sú pravdepodobne dobré."

KP: U nás ste neuveriteľne populárny, dokonca o vás píšu vtipy. Napríklad: „Chuck Norris nemá hodinky - on rozhoduje, koľko je hodín.“ Existuje niečo také v USA?

"Ó áno! Stal som sa hrdinom obrovského množstva beletrizovaných vtipov. V novembri 2009 som vydal svoju knihu The Official Fact Book of Chuck Norris , v ktorej som zhromaždil svoje obľúbené."

„Prídem si pre teba, budeš plakať,“ odkazuje Chuck Norris prezidentovi Lukašenkovi (VIDEO)
Legendárny Chuck Norris (80) natočil krátke video - odkaz pre Alexandra Lukašenka. V ňom americký herec vyzýva bieloruského prezidenta k tomu, aby poslúchol demonštrantov a odstúpil. Inak si vraj pre neho príde a donúti ho plakať, informuje portál... Čítať ďalej
18 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


KP: Máte veľkú rodinu, veľa vnukov. Stíhate si vo svojom nabitom programe nájsť čas na komunikáciu s nimi?

"Moja rodina je môj život a žiadny úspech vo svete nepomôže, ak sa v dome niečo pokazí. Moje najmenšie deti - volajú sa Dakota a Danilie a sú dvojčatá - majú 19 rokov. Už získali čierny pás štvrtého stupňa (hovoríme o bojovom umení chun-kuk-do, ktoré vymyslel herec. - Red.)."

KP:  Váš syn Eric režíroval niekoľko epizód Walkera. Aké to bolo pre vás, herca, bezpochyby nasledovať pokyny vlastného syna?

"Vo Walkerovi sa objavilo veľa režisérov, ale Eric bol jeden z najlepších, takže to s ním bolo ľahké. Keďže som bol výkonným producentom série, všeobecne som sa snažil vybrať pre tím to najlepšie. Walker je v éteri už roky a my sme vydali 203 epizód.

KP: Koho považuje neporaziteľný Chuck Norris za podobného medzi hercami vo vašich úlohách?

KP: Diváci dobre poznajú postavy z vašich najobľúbenejších filmov - Walker a ďalší silní chlapci. Existuje hrdina, ktorý nie je taký známy, ale je vám z nejakého dôvodu blízky?

"Zahral som si vynikajúci rodinný film „Twin Strike“ (mimochodom, nakrútil ho v roku 1992 Chuckov mladší brat Aaron. - pozn. Red.). Môj partner hral chlapca s astmou, čo mu bráni v športe. Z tohto dôvodu je neustále šikanovaný a sníva o tom, že sa s ním skamarátime a vyriešime všetky problémy. Potom nájde trénera bojových umení, ktorého výcvik mu pomáha napumpovať sa. Nechcem pre vás prezradiť celý príbeh, ale poviem, že sa z nás nakoniec stane skutočný tím a ten chlapík vyhrá veľké víťazstvo."

"Starí hrdinovia sú stále dobrí - vezmite si aspoň Slyho (Sylvester Stallone - pozn. Red.) A Arnieho (Arnold Schwarzenegger - pozn. Red.).

KP: Aký je Váš bežný deň? Komu voláte najčastejšie?

"Nemám mobilný telefón a nechcem, aby sa u mňa objavil. Je jednoduchšie žiť týmto spôsobom. Celý život som mal ťažkú ​​každodennú rutinu. Ale v mojom veku si môžem dovoliť oddýchnuť si a prejsť na pružný rozvrh, pričom každý deň budem ďalej športovať. Čo ešte robím? S Ginou máme tiež podnik na výrobu artézskej vody z nášho Ranča osamelých vlkov. Časť výťažku z predaja ide do nášho fondu podpory tínedžerov."

KP: Vianoce čoskoro prídu, ako ich oslávite?

"Vzhľadom na to, že mám sedem detí a 13 vnúčat, sú pre nás Vianoce špeciálnym časom. Zvyčajne sa tento sviatok odohráva s rodinou a priateľmi. Nie každý bude môcť tento rok prísť kvôli pandemickým obmedzeniam, ale je to v poriadku."

KP: Boli ste v Rusku viackrát. Chystáte sa k nám opäť na návštevu?

"Mám veľa čiernych opaskov v bojových umeniach, vyhral som v Rusku a najviac v Petrohrade. Na svoju ostatnú cestu do Ruska som vzal aj svoju manželku. Toto bola jej prvá návšteva vo vašej krajine a bolo nám príjemne, keď som jej ukázal Moskvu. V Rusku sme stretli veľa úžasných ľudí a s mnohými sme sa skamarátili. Dúfam, že sa s nimi znova stretneme, keď bude koronavírus minulosťou. Medzitým by som chcel popriať všetkým vašim čitateľom: buďte zdraví, dbajte na seba. Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Ktorí herci zarábajú najviac na svete? Rebríčku kraľujú akčné hviezdy
Magazín Forbes zverejnil desiatku najlepšie zarábajúcich hercov za rok 2020. Máte medzi nimi svojho favorita? Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | Natália Sollárová