Pavla Ruska vraj napadli a je v nemocnici. Pojednávanie v kauze zmenky TV Markíza sa nezačalo
15 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Dnes od rána sa malo začať pojednávaniekauze zmeniek TV Markíza, no zrejme skončí skôr, ako sa mohlo začať. Chýba totiž jeden z obžalovaných, Pavol Rusko.


Pavol Rusko nie je na rozdiel od Mariana Kočnera vo väzbe, ale má iba monitorovací náramok. Podľa informácií Denníka N nahlásil Rusko na polícii, že si bol včera zabehať a neznáma osoba ho poliala neznámou látkou. Dnes o 9:00 hod mal Najvyšší súd rozhodovať v kauze zmenky a Ruskovi hrozí 19 rokov väzenia. Nie je jasné, či sa vôbec verejné zasadnutie uskutoční.
Prokurátora Ruskova „absencia“ neprekvapuje

Kauza zmeniek televízie Markíza sa po desiatich mesiacoch vracia opäť na súdy. Po tom, čo Špecializovaný trestný súd poslal Mariana Kočnera a Pavla Ruska vo februári na 19 rokov do väzenia, v spore by mal teraz rozhodnúť Najvyšší súd. „Neviem, prečo ma to neprekvapuje,“ reagoval prokurátor Ján Šanta na informáciu, že Rusko je v nemocnici a na dnešný súd nepríde. Prokurátor si myslí, že pojednávanie by malo začať aj v Ruskovej neprítomnosti, zároveň povedal, že situáciu už rieši s políciou a nevylúčil, že ide o obštrukciu.

Na súd dorazil obhajca Pavla Ruska, Marek Para, ktorý sa odmietol vyjadriť, či jeho klient príde na pojednávanie. „Bez komentára,“ reagoval Para na otázku o účasti jeho klienta. Podľa neoficiálnych informácií denníka SME sa Rusko z pojednávania ospravedlnil. V spore rozhoduje senát Najvyššieho súdu v zložení predsedu Pavla Farkaša a členov Aleny Šiškovej a Martiny Zelezňákovej. Správu budeme aktualizovať.

Krajský súd v Bratislave porušil rozhodnutím v kauze zmenky práva Markízy, skonštatoval ústavný súd
Ústavný súd SR rozhodol, že právo na spravodlivý proces spoločnosti Markíza Slovakia v jednom z občianskoprávnych sporov o vyplatenie miliónových zmeniek bolo rozhodnutím Krajského súdu v Bratislave (KS) z decembra 2018 porušené. Čítať ďalej
22 | 05 | 2020 | SITA