"Návšteva Vatikánu nemala význam, boli tam už aj Harabin, Fico a Mečiar," hovorí Chmelár
15 | 12 | 2020 I Michal Filek

Ani Eduard Chmelár si neodpustil komentár na margo návštevy Zuzany Čaputovej vo Svätej stolici. Pre Slovensko vraj nemala táto návšteva žiadny význam. Očakával by, že prezidentka otvorí tému revízie Vatikánskych zmlúv. 


Podpredseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka sa nadchýna, že prijatie Zuzany Čaputovej vo Vatikáne je dôkazom, že jej liberálne hodnoty sú rešpektované. Ehm, no takto. Stretnutie s pápežom Františkom musí byť bezpochyby veľkým osobným zážitkom na celý život. Ibaže progresívci by vo svojom zväzáckom nadšení a slaboduchej propagande nemali zavádzať, pretože pápež už prijal doslova každého. Kováča, Schustera, Gašparoviča i Kisku, Mečiara, Dzurindu, Fica i Pellegriniho, Migaša, Hrušovského, Pašku a dokonca aj Harabina... Dosť divoká zostava na to, aby devalvovala cenu takéhoto prijatia," píše Chmelár.

Podľa neho nám pre náš štát takáto audiencia prakticky nijaký význam a pre Vatikán je to predovšetkým príležitosť na upevnenie moci a vplyvu katolíckej cirkvi. "Ako sekulárny humanista by som radšej videl, keby prezidentka otvorila na oficiálnej štátnej návšteve Vatikánu otázku revízie tzv. Vatikánskych zmlúv. Ale ak liberálom stačí, že odovzdala na Slovensko pozdravy a požehnania, budiž..."

 

Blaha: Potrebujeme normálnych lídrov, nie nákupné maniačky a vraždiacich klaunov
Ľuboš Blaha vo svojom najnovšom statuse nenechal na našich troch najvyšších ústavných činiteľoch jedinú nitku suchú. Prezidentku prirovnal k nákupným maniačkam, predsedu vlády k vraždiacemu šašovi a Borisa Kollára, šéfa parlamentu, pomenoval... Čítať ďalej
15 | 12 | 2020 | Michal Filek