Blaha: Potrebujeme normálnych lídrov, nie nákupné maniačky a vraždiacich klaunov
15 | 12 | 2020 I Michal Filek

Ľuboš Blaha vo svojom najnovšom statuse nenechal na našich troch najvyšších ústavných činiteľoch jedinú nitku suchú. Prezidentku prirovnal k nákupným maniačkam, predsedu vlády k vraždiacemu šašovi a Borisa Kollára, šéfa parlamentu, pomenoval krstným otcom. A dohromady je to vraj ako v tom najstrašnejšom horore. 




Blaha má pocit, že slovenská politika je ako nejaká trápna reality šou, v ktorej sú najvyšší ústavní činitelia len druhotriednymi hercami.





"Prezidentkine výkony sú na úrovni priemernej súťažiacej v Nákupných maniačkach. Je úplne jedno, čo hovorí, zväčša sú to len nekonečné frázy. A tak furt všetci riešia len to, čo si oblečie. Jediné posolstvo jej návštevy u pápeža bolo to, že mala čierny závoj v tvare Slovenska. To malo symbolizovať umieranie našej vlasti, či ako? Písali, vraj opäť ohúrila outfitom. Kiež by radšej ohurovala myšlienkami."




Prezidentka odcestovala do Vatikánu, stretne sa s pápežom
Prezidentka SR Zuzana Čaputová odcestovala v nedeľu na svoju prvú oficiálnu návštevu Svätej stolice. V pondelok (14. 12.) sa stretne s pápežom Františkom. Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR



Ešte horšie je to vraj ale s predsedom vlády. Ten podľa Blahu pripomína hororovú postavičku vraždiaceho klauna zo slávneho románu Stephena Kinga To. Klaun, z ktorého sa nikto nesmeje, pretože po ňom ostáva iba spúšť a smrť.






"Jeho antigénové testy dnes v priamom prenose rozmetal na šrot jeho vlastný minister Krajčí, keď povedal, že poskytujú pocit falošnej istoty a ľudia majú radšej sedieť doma. Pán Matovič, ak ste chceli vedieť, prečo bolo to vaše celoplošné testovanie taká neuveriteľná hlúposť, váš minister zdravotníctva vám to do bodky vysvetlil. Hrozné na tom je, že antigénové testy kvôli Matovičovej mánii dlhé týždne slúžia ako alternatíva PCR testom, a preto po uliciach behajú tisíce falošne negatívnych ľudí - kvôli vraždiacemu klaunovi pribúdajú obete a Matovič to ďalej hrá na to, že antigénové testy sú atómovou bombou. Takýto horor by ani Stephen King nenapísal."


Z extrémne drahého Matovičovho experimentu sa svet poučil: Testovanie nestačí, treba lockdown!
Premiér Matovič pred prvým kolom celoplošného testovania vyhlasoval, že sme v tomto smere svetoví premianti, a že náš príklad, v prípade úspechu, budú určite nasledovať aj ďalší. Mal síce pravdu, lenže iba čiastočnú. Čítať ďalej
15 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.




Ďalší najvyšší ústavný činiteľ, Boris Kollár, to je pre Blahu kapitola sama o sebe. Chvíľkami má totiž pocit, ako by sledoval Krstného otca, potom sú z toho odrazu Prci, prci, prcičky.




"Isté je len jedno - v prípade Kollára nejde o seriál Sestričky. Tie z televízneho programu definitívne miznú - pretože sa dostali do konfliktu tuná s predsedom parlamentu a tak ich nechal Mikulcov "mäsiar" vyhodiť. Niečo ako Luca "Delej" Brasi. Ja len, že stret Krstného otca a Sestričiek vyhral Krstný otec, gratulujeme. Bolo by to až smiešne, keby to nebolo také tragické."




Na snímke uprostred prezidentka SR Zuzana Čaputová, vľavo predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) a vpravo premiér SR Igor Matovič (OĽANO) počas brífingu po spoločných raňajkách v Prezidentskom paláci 4. septembra 2020 v Bratislave. / TASR - Martin Baumann





Ľuboš Blaha hovorí, že Slovensko je kvôli takýmto ľuďom v úplnom rozvrate. Pripomína mu to dokumentárny film z druhej svetovej vojny - ľudia umierajú, prichádzajú o robotu, rodiny trpia, budúcnosť je neistá a vždy, keď zasadá vláda, hrozí nejaká nová pohroma. Do toho sa prijímajú fašistické opatrenia, ktoré likvidujú slobodu.




"Takto to ďalej nejde. Potrebujeme normálnych lídrov, ktorí vedia riadiť štát a pomáhajú nastoľovať v spoločnosti sociálny zmier. Netreba nám nákupné maniačky ani vraždiacich klaunov. S nimi skončíme ako v tom najstrašnejšom horore. A žiaden závoj v tvare Slovenska nás nezachráni."




Kollár naložil Matovičovi: „Igor, pre debila je každý debil!“
Zvláštne, pred voľbami si v parlamente nevedeli prísť na meno, teraz sú spolu v koalícii. Veru, aj také sú cesty politikov na Slovensku. Človek sa teda nemôže diviť, že vzťahy vo vládnej koalícii sú teraz také, aké sú. Čítať ďalej
14 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.