Najprísnejšie opatrenia - Britániu zasiahol nový variant koronavírusu
15 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Vo Veľkej Británii sa objavil nový variant koronavírusu, ktorý môže život v ostrovnej krajine úplne paralyzovať.


Londýn a okolité oblasti vrátane častí anglických grófstiev Essex a Hertfordshire prejdú od stredy do najprísnejšieho, tzv. tretieho stupňa, koronavírusových reštrikcií. Oznámil to včera britský minister zdravotníctva Matt Hancock, ktorý ako dôvod uviedol rýchly nárast infikovaných v týchto oblastiach, informuje portál cas.sk.
Nový variant spôsobuje rýchlejšie šírenie

Minister Hancock informoval, že v Spojenom kráľovstve zaznamenali „nový variant“ koronavírusu SARS-CoV-2. Táto mutácia pritom pravdepodobne spôsobuje rýchlejšie šírenie nákazy práve na juhovýchode krajiny, kde sa vláda rozhodla sprísniť reštrikcie. Mutácia sa šíri rýchlejšie než doterajší variant vírusu a mala by byť podobná ako tá, ktorú v ostatných mesiacoch zaznamenali aj v iných krajinách. Podľa Hancocka zároveň nič nenasvedčuje tomu, že tento variant vírusu vyvoláva závažné ochorenie a že je vysoko nepravdepodobné, že by bol rezistentný voči vakcíne.

Pápež František: Koronavírus odhaľuje „veľké zlo postihujúce svet“
Pápež František vyzval seminaristov v Ríme, aby ponúkli svetu riešenie „veľkého zla“, ktoré ho postihuje, zla, ktoré odhalil koronavírus, prináša Breitbart News. Čítať ďalej
22 | 11 | 2020 | Diana Zaťková

Po lockdowne nové, trojstupňové reštrikcie

V súlade s trojstupňovými reštrikciami sú všetky časti Anglicka rozdelené na tie so stredným, vysokým a veľmi vysokým rizikom šírenia nového koronavírusu a v závislosti od tohto v nich platia rôzne prísne opatrenia. Londýn patril ešte v novembri k oblastiam s najnižšou mierou infekcie v Anglicku. Po zavedení trojstupňového systému sa ocitol v druhom stupni reštrikcií. V ostatnom čase sa však z niektorých jeho mestských častí i okolitých oblasti stali tzv. vírusové hotspoty, dodáva portál cas.sk.

Na Sibíri sa objavili mutácie koronavírusu. Ovplyvní to účinnosť vakcíny?
18 | 11 | 2020 | Diana Zaťková