Polícia pozýva k štedrovečernému stolu najhľadanejších Slovákov
15 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.
Polícia myslí v čase Vianoc aj na najhľadanejších Slovákov. Pozýva ich k štedrovečernému stolu do Justičného paláca. Na zozname hostí sú šiesti muži a jedna žena.

Časť z hľadaných osôb je už odsúdená na vysoké tresty odňatia slobody. Menšina na právoplatné rozsudky ešte len čaká, no trestnému konaniu sa zámerne vyhýba. Niektorí z nich sú nebezpeční aj pre okolie v mieste svojho úkrytu.

Profily najhľadanejších osôb budú postupne zverejňované na Facebooku – Polícia Slovenskej republiky. Tento rok je hlavným motívom kampane virtuálna pozvánka k štedrovečernému stolu. Fiktívna večera bude organizovaná na adrese Chorvátska 5, Bratislava, čo je sídlo Justičného paláca.




„Vtipné spracovanie serióznej témy bolo vybrané z dôvodu potreby oslovenia čo najväčšieho publika – užívatelia sociálnych sietí organicky zdieľajú, komentujú a reagujú na statusy, ktorých súčasťou je humorná zložka,“ píše v statuse polícia. Ak budú statusy o hľadaných osobách masovo zdieľané, dostanú sa k širokému publiku, čím bude väčšia nádej, že sa medzi čitateľmi nájde občan, ktorý disponuje informáciami o hľadanej osobe a poskytne ich polícii.




Lovci lebiek vypátrali ženu, ktorá bola osem rokov na úteku
Príslušníci oddelenia cieľového pátrania, známi ako Lovci lebiek, vypátrali na Malte hľadanú Miriam Salingerovú, ktorá sa skrývala od roku 2012. Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | SITA





„Nie je výnimočné, že hľadané osoby žijú pod zmenenou identitou a výzorom, vďaka čomu ich susedia či kolegovia netušia, že sa v ich okolí pohybuje,“ uvádza polícia. Zásluhou minuloročnej vianočnej kampane sa podarilo nájsť hľadaného mafiána na úteku. Na základe zverejneného statusu získala informácie o Henrichovi Sz., členovi gangu takáčovcov, ktorého následne zatkli.




Polícia tiež dáva do pozornosti web https://eumostwanted.eu/sk, na ktorom sa nachádzajú najhľadanejšie osoby členských štátov Europolu. Slovensko v ňom „zastupuje“ aj Róbert Okoličány. Nie je vylúčené, že hľadané osoby z iných štátov sa môžu ukrývať na našom území, preto je spolupráca so všímavou verejnosťou vítaná. „Dopredu sa chceme poďakovať za spoluprácu a zdieľanie hľadaných osôb či už na ich sociálnych sieťach alebo ďalších komunikačných kanáloch,“ píše polícia.




Zadržanie Mišenku bolo 250-tym zásahom rakúskych pátračov
Zadržanie Viliama Mišenku vo štvrtok (2.7.) v rakúskom meste Baden bolo okrúhlym 250. úspešným zadržaním hľadanej osoby zo strany Cieľovej pátracej jednotky Spolkového kriminálneho úradu (BKA) a ocenil to aj spolkový minister vnútra Karl... Čítať ďalej
05 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR