Zákaz vychádzania bude platiť asi od pondelka, s výnimkami
14 | 12 | 2020 I Michal Filek

Vláda v dnes nevypočula naliehavé volanie Pandemickej komisie po rýchlom zavedení zákazu vychádzania z piatka a stále nerozhodla. Informuje o tom denník sme.sk. Podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčiho by však zákaz vychádzania mal začať platiť od pondelka 21. decembra. Bude mať však isté výnimky. Aké to budú, opäť odmietol prezradiť. Špekuluje sa však, že premiér Matovič urgentne zháňa milióny testov zo zahraničia. 


"Dnes sa urobil veľký krok, v stredu sa definitívne rozhodne na vláde," povedal po rokovaní minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), ale nevysvetlil, prečo vláda potrebuje na prijatie opatrení ďalšie dva dni, či aké opatrenia pripravuje, napísal denník SME.

Minister hospodárstva Richard Sulík vysvetlil, že pri nepriaznivej epidemiologickej situácii, teda v prípade keď bude vysoký počet hospitalizovaných pacientov v nemocniciach, alebo počet nových prípadov ochorenia prekročí 1000, alebo reprodukčné číslo šírenia vírusu bude viac ako 1,1, pristúpi vláda k celoplošným opatreniam.

Ak bude situácia lepšia, bude sa postupovať podľa tzv. Covid automatu. Jeho podobu majú definitívne schváliť v stredu.

 

Matovič sa vraj snaží kúpiť milióny testov z cudziny, chce zvrátiť lockdown?
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) pred mimoriadnym rokovaním vlády pripustil, že premiér Igor Matovič (OĽaNO) sa snaží o nákupy miliónov antigénových testov priamo cez dohodu s niektorými štátmi. Uviedol to portál aktuality.sk. Nie je vylúčené,... Čítať ďalej
14 | 12 | 2020 | Michal Filek