PRIESKUM: Sulík v popularite dobehol Pellegriniho. Matovič a Kollár padajú
13 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Najdôveryhodnejšou spomedzi slovenských politikov je prezidentka SR Zuzana Čaputová. Dôveruje jej 63 percent a nedôveruje 35 percent respondentov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý bol realizovaný od 18. do 25. novembra na vzorke 1004 respondentov.


Na druhom mieste v prieskume skončil nezaradený poslanec Národnej rady SR a expremiér Peter Pellegrini, ktorému vyjadrilo dôveru 46 percent a nedôveru 52 percent opýtaných. Na treťom mieste sa umiestnil vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) s dôverou na úrovni 45 percent a nedôverou 54 percent. Nasleduje predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina), ktorému vyjadrilo dôveru 32 percent a nedôveru 65 percent respondentov. Vicepremiérke a šéfke ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronike Remišovej (Za ľudí) dôveruje podľa prieskumu 29 percent a nedôveruje 66 percent opýtaných ľudí. Premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽANO) vyjadrilo dôveru 25 percent a nedôveru 73 percent respondentov. Predsedovi opozičného Smeru-SD Robertovi Ficovi dôveruje podľa výsledkov prieskumu 19 percent a nedôveruje 80 percent opýtaných.

S dôverou na úrovni 18 percent a 54-percentnou nedôverou skončila v prieskume predsedníčka mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko Irena Bihariová. Rovnakú dôveryhodnosť, 18 percent, má šéf mimoparlamentného hnutia KDH Milan Majerský, ktorému na druhej strane vyjadrilo nedôveru 50 percent opýtaných. Predsedovi ĽSNS Marianovi Kotlebovi dôveruje 16 percent a nedôveruje 82 percent respondentov.

Kolíková tvrdí, že Lučanského zdravotný stav je stabilizovaný a vylúčila samovraždu
Ministerka Kolíková dnes na mimoriadnej tlačovej besede spolu s generálnym riaditeľom Zboru väzenskej a justičnej stráže Milanom Ivanom uviedli, že zranenie Milana Lučanského vo väzbe súviselo skutočne s okom ale nespôsobila mu ho cudzia osoba a... Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič