Matovič sa cez víkend odmlčal. Napokon predsa len neodolal a prehovoril: „Sulík zburcoval nenávisť voči mne!“
13 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Už-už sa zdalo, že premiér Igor Matovič, najväčší vyznávač sociálnej siete z radov politikov, sa neozve a nezareaguje na slová, ktoré vyslovil jeho koaličný partner a bývalý kamarát Richard Sulík. Líder OĽaNO sa však napokon predsa len ozval.


Premiér sa tentokrát hneď na začiatku svojho statusu na sociálnej sieti posťažoval. „Zvláštny život covidový. Tí, čo ma mesiac lynčovali za de-facto povinné plošné testovanie, dnes volajú po výnimkách z lockdownu pre tých, čo budú mať test. Ale akosi záhadne si nevedia uvedomiť, že počas plošného testovania sme mali presne to - lockdown s výnimkou pre tých, čo mali test,“ narážal Igor Matovič zrejme na svojho bývalého kamaráta z SaS.
„Takto vyzerá nebezpečný populizmus počas pandémie“

Podľa premiéra je jasné, že by „rád išiel presne tou cestou, ale to by niekto nemohol totálne zlyhať s nákupom testov, t.j. nemáme potrebné milióny testov,“ tu už je jasné, že myslí na Richarda Sulíka. „Rovnako ma verejne zaprisahávali, že akékoľvek plošné testovanie už musí byť len striktne dobrovoľné ... dnes ma tí istí vyzývajú, aby sme plošne testovali horiace okresy. Nechápem už vôbec - najprv vzburcujú v ľuďoch až nenávisť voči mne a plošnému testovaniu a teraz to ja mám nejakým zázrakom zvrátiť,“ krúti hlavou na vrtkavosťou osudu a niektorých ľudí a aj koaličných partnerov premiér, ktorý na záver píše: „Takto vyzerá nebezpečný populizmus počas epidémie ... doplatia naň stovky nevinných ľudí životmi a tisícky trvalými zdravotnými následkami. Nemorálne, neľudské, ale pre mnohých populárne.“ O pandemickom pláne, na tvorbu ktorého vyzýva nielen Richard Sulík, ale aj viacerí odborníci, však v jeho statuse nepadlo ani slovo.



Sulík prímerie nezvládol: "Matovič je extrémne vzťahovačný a pomstychtivý človek. Ale extrémne."
Richardovi Sulíkovi niet čo závidieť. V týchto dňoch potrebuje nervy z titanu. Ani to však zjavne nestačí. Čítať ďalej
11 | 12 | 2020 | Ivan Brožík