Médiá špekulujú, že Lučanský je obeťou policajného násilia
12 | 12 | 2020 I Gabriel Matta
Hoci oficiálne miesta zatiaľ popierajú, že sa policajný ex-prezident Milan Lučanský stal vo väzení obeťou  násilia, špekulácie o zlom zdravotnom stave generála v médiách neustále pribúdajú. Portál Eurorešpekt priniesol v piatok informáciu, že policajný Lučanský utrpel pri incidente s príslušníkmi ZVJS vážne zranenia.

Odvolávajúc sa na nemenovaný zdroj, portál tvrdí, že generála Lučanského po incidente  previezli do Vojenskej nemocnice v Ružomberku s viacnásobnou zlomeninou nadočnicového oblúku, krvácaním do mozgu, s okom mimo očnej jamky. Jeho kritický zdravotný stav si údajne vyžiadal 11- hodinovú operáciu. Zavinenie spoluväzňom, podľa  Eurorešpektu neprichádza do úvahy, nakoľko bol na cele sám.

Milan Lučanský má byť podľa informácií portálu tyzden.sk aktuálne stále vo vojenskej nemocnici v Ružomberku. Bývalý policajný prezident mal skončiť na operačke, kde mu mali operovať okolie oka. Údajne sa tak malo stať po potýčke vo väznici. Správu vydal aj portál topky.sk. Operáciu Milana Lučanského mal portálu potvrdiť aj jeden z ministrov tejto vlády, ktorý si však neželal byť menovaný.

Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) zatiaľ odmietol médiám poskytnúť médiám informácie o zdravotnom stave generála či o priebehu údajného incidentu a obmedzil sa na konštatovanie, že "prešovská väznica  neeviduje v danom období fyzické napadnutie obvineného alebo odsúdeného ani použitie donucovacích prostriedkov voči obvinenému alebo odsúdenému."

Ministerka spravodlivosti Kolíková podľa SME vylúčila akékoľvek cudzie zavinenie či napadnutie bývalého policajného prezidenta. Všetky okolnosti prípadu chce dať ministerka preveriť. "Nemám vedomosť, že by pán Lučanský utrpel iné zranenia ako tie, ktoré sú skôr dôsledkom vlastnej neopatrnej činnosti a ktoré sú menej závažné a súčasne, ktoré iniciatívne a preventívne vyšetril personál v príslušnom ústave a následne sa im aj venoval personál v príslušnej nemocnici," informovala Kolíková. v reakcii na výzvu Roberta Fica vo veci údajne komunikovala s dozorovým prokurátorom, ktorý rovnako nemal v tejto súvislosti žiadne podozrenia.

&v=208774464135077

Bývalého policajného prezidenta zadržali v rámci akcie Judáš. Je obvinený  z rôznych trestných činov, vrátane korupcie. Lučanský všetky obvinenia odmieta.