Hmla sa rozplýva: Fico oslavoval narodeniny u Bödöra už pred desiatimi rokmi, tvrdí Čižnár
11 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Kedysi priatelia, dnes nášľapná mína. I takto by sa dal nazvať súčasný vzťah Roberta Fica a Norberta Bödöra, aj keď predseda Smeru-SD sa tohto oligarchu a mecenáša kedysi najúspešnejšej strany usiluje stoj čo stoj chrániť.


Robert Fico sa snaží verejnosť presvedčiť, že jeho vzťahy s Norberom Bödörom boli iba čisto pracovné, aj keď isté priateľstvo nepopiera, ba dokonca pripúšťa aj to, že na „nejakej oslave“ u Bödörovcov bol. Teraz ale vyplávala na povrch informácia, že to bolo predsa len trošku ináč, informuje portál sme.sk.
Narodeniny v Bödörovej reštaurácii spolu s Čižnárom

Ako sme už spomenuli, Fico už dlhšie zahmlieva, aké vzťahy má s Norbertom Bödörom, podozrivým nielen z rozsiahlej korupcie, ale aj zorganizovania zločineckej skupiny. Šéf Smeru-SD prvýkrát priznal až koncom novembra, že Bödör opakovane chodil do centrály Smeru na Súmračnej ulici v Bratislave, ale vraj malo ísť o čisto pracovné návštevy. „Nevylučujem, že pán Bödör bol tu na Smere, pretože sme napríklad spolupracovali s touto veľkou súkromnou bezpečnostnou firmou, pokiaľ išlo o poskytovanie organizačných služieb veľkých podujatí, ktoré sme robili,“ povedal Fico s tým, že na mysli mal firmu Bonul, ktorá patrí Bödörovcom.

Skutočnosť, že vzťah Fica s Bödörovcami nie je len čisto pracovný, a tak trochu aj kamarátsky, však vyvrátil dnes už bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár, spolužiak šéfa Smeru-SD z Právnickej fakulty Univerzity Komenského. Predseda Smeru Robert Fico mal totiž podľa neho oslavovať svoje narodeniny v reštaurácii Norberta Bödöra v Radošine už zhruba pred desiatimi rokmi, čo povedal rozhovore pre týždenník Plus 7 dní. Oslavy sa vtedy zúčastnil aj samotný Čižnár, dodáva v závere portál sme.sk.

Údajné stretnutia v Bödörovej vinárni? „Možno aj boli, ja som pri tom ale nebol!“ tvrdí Kaliňák
„Ja nič, ja muzikant!“ Aj takto by sa dali v stručnosti vyjadriť zahmlievacie vyjadrenia Roberta Kaliňáka pri otázkach o stretávaní sa v Bödörovej vinárni. Čitateľom ich sprostredkoval portál 1.pluska.sk. Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.